Τα… έψαλαν στον Αλέξη Τσίπρα και την Μπέτυ Μπαζιάνα – Αγκαλιές και δώρα στα παιδιά – ΒΙΝΤΕΟ

Τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα είπαν στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, παιδιά από το Πρότυπο Εθνικό Νηπιοτροφείο και από την Παλαιαστινιακή Παροικία της Ελλάδας. Μία πιο παραδοσιακή νότα έδωσε η Ομοσπονδία Μουργκάνας Θεσπρωτίας που τραγούδησε και χόρεψε στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, στην Κουμουνδούρου.

Αρχικά, ο τέως πρωθυπουργός και η σύζυγός του, Μπέτυ Μπαζιάνα, έγιναν δεκτοί στην αίθουσα με θερμές αγκαλιές από τα παιδιά του Πρότυπου Εθνικού Νηπιοτροφείου, τα οποία έψαλαν τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα. Ο κ. Τσίπρας τούς μοίρασε δώρα, παιχνίδια, τα οποία προκάλεσαν τον ενθουσιασμό των παιδιών.

Στη συνέχεια, η παιδική χορωδία της Παλαιστινιακής Παροικίας Ελλάδας τραγούδησε τα κάλαντα στα ελληνικά και στα αραβικά. Παρών ήταν και ο αντιπρόεδρος της Παροικίας, Μουσταφά Αζούς, ο οποίος ευχήθηκε στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης χρόνια πολλά και του πρόσφερε μία παλαιστινιακή μαντήλα, σύμβολο του αγώνα για ελευθερία, δικαιοσύνη και ειρήνη.

Επίσης, ηπειρώτικα κάλαντα συνοδεία παραδοσιακών μουσικών οργάνων τραγούδησε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ το χορωδιακό τμήμα της Ομοσπονδίας Μουργκάνας Θεσπρωτίας. Στο τέλος, τα μέλη της ομάδας δεν παρέλειψαν να χορέψουν ηπειρώτικα, φορώντας τις παραδοσιακές στολές της περιοχής. Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Αλέξης Γεροτσέκας, ευχήθηκε καλά Χριστούγεννα στον κ. Τσίπρα και τη σύζυγό του, προσφέροντας χριστόψωμο, παραδοσιακά γλυκά αλλά και δύο βιβλία που σχετίζονται με τον τόπο τους. Με τη σειρά του, ο κ. Τσίπρας τούς ευχαρίστησε, υπογραμμίζοντας τη σημασία της διατήρησης της ελληνικής παράδοσης.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.