ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ: ΣΤΟΝ ΝΙΚΟ ΒΟΥΤΣΗ ΤΗΝ Παρασκευή το πόρισμα της Διακομματικής Επιτροπής

Στα χέρια του Νίκου Βούτση θα παραδοθεί αύριο το πόρισμα της Διακομματικής Επιτροπής για το δημογραφικό. Όπως σημείωσε η πρόεδρος της Διακομματικής Επιτροπής Σία Αναγωστοπούλου “όλοι γνωρίζουμε ότι το δημογραφικό ζήτημα είναι ένα από τα φλέγοντα ζητήματα της χώρας, αλλά και της Ευρώπης, κυρίως της Νότιας κι Ανατολικής. Διαπιστώσαμε ότι έχουν αλλάξει οι νοοτροπίες στην χώρα μας, όπως και σε όλη την Ευρώπη καθώς και ότι το Ελληνικό κράτος έχει κάνει μεγάλα βήματα στην Μεταπολίτευση για την στήριξη των οικογενειών, των παιδιών, της ισότητας των δύο φύλων, αλλά μένουν να γίνουν πολλά. Αυτή η κυβέρνηση έχει κάνει πολλά νομοθετικά βήματα, υπάρχει εφαρμοσμένη πολιτική”.

Μάλιστα πρόσθεσε ότι “χωρίς έναν πληθυσμό ενεργό, ικανό προς παραγωγή δεν μπορούμε να μιλήσουμε σοβαρά ούτε για παραγωγική ανασυγκρότηση, ούτε για ανάπτυξη. Ό,τι γίνει θα είναι πολύ βραχυπρόθεσμο. Αν θέλουμε, λοιπόν, να μιλήσουμε για πολιτική το δημογραφικό πρέπει να είναι στο επίκεντρο. Πρέπει να δούμε την πολυπλοκότητα του δημογραφικού. Δεν είναι απλώς «κάντε πολλά παιδιά». Το ζήτημα είναι πώς θα αντιστρέψουμε μία κατάσταση που τείνει να διαμορφωθεί σε όλη την Ευρώπη και που πάει μαζί με την καλή κατάσταση των ηλικιωμένων ανθρώπων. Δεν μιλάμε μόνο για αυτούς που πρέπει να γεννηθούν, αλλά και για αυτούς που είναι σε μία προχωρημένη ηλικία, πώς θα είναι σε καλή κατάσταση. Θέλουμε να επωφεληθούμε από την δημιουργικότητα όλων των ηλικιών”.

(Πηγή)

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.