ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΣ ΠΥΡΡΟΣ ΔΗΜΑΣ! “ΠΥΡΑ” κατά της αλβανικής Κυβέρνησης

Ο Πύρρος Δήμας -με καταγωγή από την Χειμάρρα- “επιτέθηκε” στην Αλβανική Κυβέρνηση για τη συμπεριφορά της σε βάρος των Ελλήνων ομογενών και την καλεί να “… ανακαλέσει έστω την ύστατη στιγμή την εν λόγω Υπουργική Απόφαση και να αποσύρει το σχετικό Νομοσχέδιο, που στην ουσία απαλλοτριώνουν περιουσίες που αποδεδειγμένα βάσει χαρτών ανήκουν σε Βορειοηπειρώτες.”

Παράλληλα, καλεί την Ελληνική Κυβέρνηση “… να πράξει δια της διπλωματικής οδού τα δέοντα”.

Νέα πρόκληση από την Αλβανία – Παραχωρεί περιουσίες Ελλήνων ομογενών!

Όλα αυτά, μετά την απόφαση του υπουργικού συμβουλίου της Αλβανίας, να παραχωρήσει αυθαιρέτως στο Υπουργείο Τουρισμού -προς τουριστική αξιοποίηση- τεμάχια γης, που συμπεριλαμβάνουν ιδιωτικές περιουσίες Ελλήνων ομογενών. Το μήνυμα του Πύρρου Δήμα

“Εκφράζω την έντονη ανησυχία μου και την αγανάκτησή μου για τις συστηματικές και μεθοδευμένες καταπατήσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και κάθε έννοιας δικαίου από πλευράς του Αλβανικού Κράτους εναντίον των δίκαιων, των συμφερόντων και των περιουσιών των συμπατριωτών και συντοπιτών μου στην ιδιαίτερή μου πατρίδα, την Χειμάρρα.

Ενώνω τη φωνή μου με εκείνες των απανταχού Βορειοηπειρωτών, και καλούμε την Κυβέρνηση της Αλβανίας να ανακαλέσει έστω την ύστατη στιγμή την εν λόγω Υπουργική Απόφαση και να αποσύρει το σχετικό Νομοσχέδιο, που στην ουσία απαλλοτριώνουν περιουσίες που αποδεδειγμένα βάσει χαρτών ανήκουν σε Βορειοηπειρώτες.

Καλούμε την Ελληνική Κυβέρνηση να πράξει δια της διπλωματικής οδού τα δέοντα ώστε να καταστήσει σαφές προς την αλβανική πλευρά ότι παρόμοιες πρακτικές και πολιτικές εις βάρος Ελλήνων της γηγενούς μειονότητας στη γείτονα δεν θα γίνουν ανεκτές.

Εκφράζουμε τη δέσμευσή μας στον αγώνα για τα δικαιώματά μας έτσι όπως αυτά προστατεύονται από το εθνικό και διεθνές δίκαιο”.

(Πηγή)

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.