ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΛΛΕΣ ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ και άλλες για κλάματα! (Photos)

Ποδόσφαιρο, Formula 1, μπάσκετ, τένις, αλλά και ντόπινγκ, αποτέλεσαν πεδία …σχεδιασμού, άλλοτε με πολιτικές αναφορές ή ακόμα και με σεξιστικά ή/και ρατσιστικά υπονοούμενα, όπως παρατήρησε η συγγραφέας του Χάρι Πότερ, Τζ. Κ. Ρόουλινγκ, σε μία οργισμένη αντίδραση υπεράσπισης της Αμερικανίδας τενίστριας για την γελοιογραφία του Αυστραλού, Μαρκ Νάιτ, στην Herald Sun.

«Δημιούργησε μία εικόνα με ρατσιστικά και σεξιστικά κίνητρα και κατάφερε να μετατρέψει τη δεύτερη μεγαλύτερη γυναίκα αθλήτρια σε ένα αντικείμενο», είπε η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ, στο λογαριασμό της στο Twitter.

Οι συζητήσεις, που επαναλαμβάνονται σε κάθε περίπτωση, προκαλούν κουβέντες με επικριτές αλλά και υπερασπιστές, που επικαλούνται τη διαμάχη ως προσπάθεια περιορισμού της ελευθερίας του λόγου.

Αυτό άλλωστε σημείωσε, τον Σεπτέμβριο, η αυστραλιανή εφημερίδα Herald Sun, του ομίλου που ανήκει στην News Corp, που αψήφησε διεθνή κριτική και ισχυρισμούς για ρατσιστικά και σεξιστικά υπονοούμενα, παρουσιάζοντας την επόμενη ημέρα της δημοσίευσης, το σκίτσο παράλληλα με τις γελοιογραφίες του Αμερικανικού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ και του ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν.

Δεν ήταν η πρώτη φορά και σίγουρα δεν θα είναι η τελευταία, που ένα σκίτσο δέχεται ευρεία κριτική, κυρίως στο διαδίκτυο. Έστω κι αν στην συγκεκριμένη περίπτωση, οι απειλές, που ο Νάιτ ανέφερε ότι δέχθηκε, κατά της οικογένειάς του, τον ανάγκασαν να αναστείλει τον λογαριασμό του στο Twitter.

Πολλές συζητήσεις είχαν ανοίξει, με σκίτσο για το GP της F1 στο Μπαχρέιν, «δηλώνοντας» την αστυνομική βία, εκείνο που με πρωταγωνιστή τον Ζεράρ Πικέ, αναφέροντας την καταστολή στο κίνημα αυτονομίας της Βαρκελώνης ή ακόμα τις κατηγορίες για την γνωστή υπόθεση ντόπινγκ στη Ρωσία.

Αυτά είναι τα πιο διάσημα σκίτσα από τον χώρο του αθλητισμού:

1. Ο ιδιοκτήτης της ομάδας ΝΒΑ των Μάβερικς, Μαρκ Κούμπαν, γνωστός για την εκκεντρικότητα του και τις τοποθετήσεις του.

2. Το Sports Illustrated magazine, επέλεξε την επιθυμία αλλά και την αποτυχία του Λιονέλ Μέσι να κατακτήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο, σκιτσάροντας τον διάσημο Αργεντινό να κουβαλάει το τρόπαιο σαν …«Σταυρό του μαρτυρίου».

3. Η κεφαλιά του Ζινεντίν Ζιντάν στον Μάρκο Ματεράτσι στον τελικό του Μουντιάλ 2006, όπου ο Γάλλος βρίσκεται απέναντι στην ιταλική ομάδα της Formoula 1, Toro Rosso.

4. Εικόνα από το GP της F1 στο Μπαχρέιν και την αστυνομική βία, όπου αστυνομικοί ντυμένοι με φόρμες ομάδας της F1 ποδοπατούν κάποιον.

5. Σατυρική εικόνα για το GP της F1 στο Αζερμπαιτζάν, όπου πιλότοι εμφανίζονται να καπνίζουν ναργιλέ και να ψήνουν σουβλάκια.

6. Ο «ανακατασκευαστής» Πεπ Γκουαρντιόλα κατά ην άφιξή του στην Μάντσεστερ Σίτι, δείχνοντας τον Καταλανό με σχετικά διπλώματα και …εργαλεία οικοδομής.

7. Η γαλλική εφημερίδα L’ Equipe παρουσιάζει τον Ζεράρ Πικέ, γνωστό υπερασπιστή της Καταλωνίας, να έχει συλληφθεί από άνδρα των ισπανικών ειδικών δυνάμεων, ενώ πίσω του απεικονίζονται διαδηλώσεις και η καταστολή τους.

8. Οι New York Times αναφέρονται στην υπόθεση ντόπινγκ της Ρωσίας, παρουσιάζοντας έναν μυώδη αθλητή με την μορφή του Ρώσου Προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν, γράφοντας: «τώρα όλα έχουν νόημα».

9. Η αυστραλιανή εφημερίδα Herald Sun, παρουσίασε την Σερένα Ουίλιαμς στον τελικό του US Open, με υπερβολικά χείλη και γλώσσα και σγουρά μαλλιά, οργισμένη έχοντας σπάσει μία ρακέτα που βρισκόταν στον αγωνιστικό χώρο, δίπλα σε μία πιπίλα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.