Μαύρη μέρα για τη Θεσσαλονίκη: Το ΚΑΣ αποφάσισε την απόσπαση των αρχαίων του σταθμού Βενιζέλου

Μετά από μια απίστευτη συνεδρίαση, που ξεκίνησε στις 6 χθες το απόγευμα και κράτησε μέχρι τις 8:30 το πρωί της Πέμπτης, το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο αποφάσισε με 13 ψήφους υπέρ και δυο κατά, τον τεμαχισμό και την απόσπαση των αρχαιοτήτων που βρέθηκαν στο σταθμό της Βενιζέλου. Κατά ψήφισαν η Τζένη Βελένη και ο καθηγητής Βλάσης Κουμούσης. Αποχώρησε στις 4 το πρωί η κ. Ανδρουλιδάκη η οποία και δεν ψήφισε. Από την ψηφοφορία απείχε τελικά και ο κ. Μανώλης Κορρές, ο οποίος δήλωσε παρών και δεν ψήφισε στο τέλος.

Εξαρχής ήταν φανερή η τακτική της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Πολιτισμού να εμφανίσει ως «μοναδική λύση» την καταστροφική, για την πολιτιστική κληρονομιά, απαίτηση της Αττικό Μεκτρό να «ξηλωθούν» τα σημαντικότατα αρχαιολογικά ευρήματα. Εκπρόσωποι της εταιρίας, μάλιστα, όπως αναφέρει το parallaximag, έφτασαν στο σημείο να εκβιάζουν το επιστημονικό γνωμοδοτικό όργανο του υπουργείου Πολιτισμού, πως χωρίς τον σταθμό Βενιζέλου… «το μετρό δεν μπορεί να λειτουργήσει». Αξίζει να σημειωθεί, ότι σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, τα περισσότερα μέλη του ΚΑΣ δεν έχουν επισκεφτεί ποτέ τον σταθμό και τις αρχαιότητες.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.