ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΑΝ ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ κίτρινων γιλέκων για να μην… εξαπλωθεί η εξέγερση!

Εναν ανορθόδοξο τρόπο προκειμένου να αποτρέψουν, σιωπηλά, ένα πιθανό ξέσπασμα «θερμών» κινητοποιήσεων, εν όψει της επετείου της μεγάλης εξέγερσης του 2011, επέλεξαν οι αιγυπτιακές Αρχές.

Σύμφωνα με το Associated Press, οι Αρχές της Αιγύπτου έχουν δώσει -«υπογείως»- οδηγίες προς τα σχετικά καταστήματα προκειμένου να αποσύρουν από τις βιτρίνες τους τα κίτρινα γιλέκα, που «πρωταγωνιστούν» τις τελευταίες εβδομάδες στις κινητοποιήσεις στη Γαλλία!

Το AP επικαλείται τις περιπτώσεις δώδεκα καταστημάτων. Συγκεκριμένα, τα έξι από αυτά, στο Κάιρο, ενημερώνουν τους ενδιαφερόμενους ότι δεν πωλούν πλέον κίτρινα γιλέκα.

Δυο άλλα καταστήματα, παρότι είχαν… στοκ, αρνήθηκαν να πουλήσουν γιλέκα, ενώ τα υπόλοιπα τέσσερα παραδέχθηκαν, μιλώντας στον δημοσιογράφο του AP, ότι «έχουμε λάβει εντολές από την αστυνομία να μην πουλάμε».

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι υπεύθυνοι των καταστημάτων απειλήθηκαν με διώξεις, σε περίπτωση που πουλήσουν κίτρινα γιλέκα σε άτομα ή επιχειρήσεις που δεν αποδεικνύουν, εγγράφως, ότι επιθυμούν την αγορά αυστηρά για επαγγελματικούς λόγους.

«Φαίνεται ότι δεν θέλουν να γίνει εδώ ό,τι συμβαίνει στη Γαλλία. Η αστυνομία ήρθε εδώ και μας είπε να σταματήσουμε να πουλάμε» είπε συγκεκριμένα ένας πωλητής βιομηχανικού εξοπλισμού.

Να σημειωθεί ότι η σιωπηλή απαγόρευση αναμένεται να συνεχιστεί μέχρι και τα τέλη Ιανουαρίου, καθώς η επέτειος των γεγονότων στην πλατεία Ταχρίρ θα τιμηθεί με διαδηλώσεις στις 25 Ιανουαρίου….

 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.