ΣΕ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΤΟ Ν/ Σ για τον έγκαιρο προγραμματισμό των προσλήψεων

 

Το σχέδιο νόμου «Ενδυνάμωση του ΑΣΕΠ, ενίσχυση και αναβάθμιση της Δημόσιας Διοίκησης και άλλες διατάξεις» παρουσίασε σήμερα (Τετάρτη) η υπουργός Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και ο γενικός γραμματέας, Γρηγόρης Θεοδωράκης.

Το ν/σ -το οποίο τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση και αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή πριν από τις γιορτές- περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τη λειτουργία ενός συστήματος πολυετούς και ετήσιου στρατηγικού σχεδιασμού για τις προσλήψεις στο Δημόσιο, καθώς και μέτρα για την απλοποίηση και επιτάχυνση των διαδικασιών προσλήψεων από το ΑΣΕΠ.

Στόχος του εν λόγω ν/σ αποτελεί η έγκαιρη προετοιμασία του κράτους για την κάλυψη των αναγκών του σε ανθρώπινο δυναμικό.

Όπως προβλέπει, τα υπουργεία, μέχρι το τέλος Ιανουαρίου κάθε έτους, θα καταρτίζουν σχέδιο με τον προγραμματισμό προσλήψεων τακτικού προσωπικού για την επόμενη τετραετία. Οι αναφορές αυτές θα αποστέλλονται στο υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης, το οποίο με βάση αυτές θα συντάσσει συγκεντρωτικό τετραετές σχέδιο προγραμματισμού προσλήψεων και θα υποβάλλεται προς έγκριση στο υπουργείο Οικονομικών.

Για τις προσλήψεις στην τοπική αυτοδιοίκηση συντάσσεται ξεχωριστό αίτημα από το υπουργείο Εσωτερικών. Εν συνεχεία, με βάση τα αιτήματα των φορέων, το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης καταρτίζει το συνολικό σχέδιο προγραμματισμού προσλήψεων του επόμενου έτους και εκδίδεται μια και μόνο εγκριτική πράξη για τα αιτήματα.

Ο εγκεκριμένος ετήσιος προγραμματισμός θα αποστέλλεται στο ΑΣΕΠ, για να διαμορφώσει τον προγραμματισμό του για τις προσλήψεις. Το ΑΣΕΠ θα έχει τη δυνατότητα να προκηρύσσει περισσότερους πανελλαδικούς διαγωνισμούς ανά έτος, αντί του ενός που ισχύει σήμερα.

 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.