Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής: Συλλαλητήριο την Τετάρτη στα Προπύλαια

Σε συλλαλητήριο την Τετάρτη, 18 Δεκεμβρίου, στις 18.30 στα Προπύλαια, καλεί το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, με την ανακοίνωση – κάλεσμα να αναφέρει τα εξής:

«Άλλος ένας κρατικός Προϋπολογισμός τσακίζει και οδηγεί στη σφαγή εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων. Άλλη μια απόδειξη ότι διαχρονικά οι κυβερνήσεις όποιο χρώμα ή πολιτική προέλευση (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ) και να επικαλούνται, στην ουσία είναι υπηρέτες του ίδιου αφεντικού. Του κεφαλαίου.

Ο προϋπολογισμός άλλωστε υλοποιεί τις «μεταμνημονιακές» δεσμεύσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Αποδέχεται την ενισχυμένη εποπτεία, τα ενισχυμένα πρωτογενή πλεονάσματα, που βγαίνουν από το ξεζούμισμα και την ανελέητη φορολόγηση του εργαζόμενου λαού και οδηγούν τους εργαζόμενους, τον λαό σε μεγαλύτερη φτώχεια και εξαθλίωση.

Και στην κρίση αλλά και τώρα στην «ανάπτυξη για όλους» ή «δίκαια ανάπτυξη» οι εργαζόμενοι είναι αυτοί που πληρώνουν το μάρμαρο. Το 93% των εσόδων για τους εργαζόμενους, μόνο το 7% για το μεγάλο κεφάλαιο. Αυτή η πολιτική με βάση τους νόμους των μνημονίων συνεχίζει να εφαρμόζεται, ενώ παράλληλα συνεχίζουν και νέες αντεργατικές αναδιαρθρώσεις.

Ο φετινός προϋπολογισμός άλλωστε είναι ο πρώτος που συντάσσεται σε συνθήκες ανάκαμψης μετά από 10 χρόνια κρίσης. Η ουσία όμως δεν άλλαξε. Η φοροληστεία των πολλών εντατικοποιείται και οι φοροαπαλλαγές για τους λίγους εντείνονται. Ξεροκόμματα για τους εξαθλιωμένους και εκατομμύρια επιχορηγήσεις για τους χορτάτους.

Δεν φτάνουν μόνο αυτά. Προβλέπεται νέα κατακρεούργηση εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων. Βρήκαν το έδαφος στρωμένο από τους προηγούμενους και δίνουν τη χαριστική βολή για κατάργηση των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων, ενώ ο κατώτερος μισθός συνεχίζει να καθορίζεται από την ανταγωνιστικότητα και τις υπουργικές αποφάσεις.

Οι δαπάνες για την πρόληψη και οι παροχές των ανέργων για άλλη μια χρονιά μειώνονται, το 2020 κατά 4 εκ. ευρώ ενώ οι ελλείψεις στα Κέντρα Υγείας είναι τραγικές. Οι  συνταξιοδοτικές δαπάνες μειώνονται κατά 192 εκατ. ευρώ και επικουρικές συντάξεις θα λειτουργούν με όρους ατομικής ευθύνης και ρίσκου σύμφωνα με το νέο ασφαλιστικό νόμο.

Από την άλλη πακτωλοί εκατομμυρίων στο μεγάλο κεφάλαιο. Ενδεικτικά δίνονται 6 δις από κρατικά και ευρωπαϊκά κονδύλια για τη στήριξη των επενδύσεων των επιχειρηματικών ομίλων ή πρόσθετες «αναπτυξιακές» φοροελαφρύνσεις στο κεφάλαιο 616 εκατ. ευρώ. Ακόμα περαιτέρω μείωση του συντελεστή φορολογίας επιχειρήσεων από το 28% σε 24% και μείωση του φόρου επί των μερισμάτων στους μετόχους των επιχειρήσεων στο 5% από 10% και άλλα.

Απέναντι σ΄ όλα αυτά οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα οφείλουμε να δώσουμε μαζική, μαχητική απάντηση διεκδικώντας αιτήματα που καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες μας.

Διεκδικούμε:

Ουσιαστικές αυξήσεις μισθών – συντάξεων.
Ξεπάγωμα των μισθολογικών ωριμάνσεων.
Μόνιμες προσλήψεις προσωπικού σε όλους τους κλάδους.
Μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου.
Διατήρηση και ένταξη νέων επαγγελμάτων στα ΒΑΕ.

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ.

Συμμετέχουμε μαζικά στο συλλαλητήριο που οργανώνει το ΠΑΜΕ στις 18 Δεκέμβρη ημέρα ψήφισης του προϋπολογισμού. Καλούμε τους εργαζόμενους, να πάρουν μέρος μαζικά, αποφασιστικά. Να δυναμώσουν τους αγώνες απέναντι στην ολομέτωπη επίθεση που δεχόμαστε στα δικαιώματα μας, στις συλλογικές συμβάσεις, στους μισθούς, στο ασφαλιστικό.

ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΜΠΟΔΙΣΟΥΜΕ

18 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΔΙΝΟΥΜΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ΣΤΙΣ 6.30 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ.

 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.