Εκλογές Οικονομικού Επιμελητηρίου: Σάρωσε με ποσοστό 40% η ΔΗΚΙΟ της ΝΔ

Την ανακοίνωση των τελικών αποτελεσμάτων της ψηφοφορίας σε όλα τα κατά τόπους επιμελητήρια, αναμένει η ΔΗΚΙΟ, η οποία φέρεται να συγκεντρώνει ποσοστό γύρω στο 40% στις εκλογές που διεξήχθησαν για το Οικονομικό Επιμελητήριο, ενώ ακόμη μεγαλύτερα είναι τα ποσοστά της παράταξης στα επιμελητήρια ανά την Ελλάδα.

Η Δημοκρατική Κίνηση Οικονομολόγων, που πρόσκεται στη Νέα Δημοκρατία, κερδίζει για 7η φορά τις εκλογές στι Επιμελητήριο, ωστόσο τα ποσοστά της αυτή τη φορά, είναι πολύ υψηλά, κατά πολύ μεγαλύτερα σε σχέση με το 2016, όταν η ΔΗΚΙΟ είχε συγκεντρώσεις μόλις το 35,69 % των ψήφων.

Πιο συγκεκριμένα, με καταμετρημένα τα 85 από τα 94 εκλογικά τμήμα, η ΔΗΚΙΟ βρίσκεται στην πρώτη θέση με ποσοστό 39,66%, έναντι 24,77% της δεύτερης Προοδευτικής Δημοκρατικής Συνεργασίας Οικονομολόγων (Π.Δ.Σ.Ο.).

Πιο αναλυτικά ο πίνακας των ποσοστών και των ψήφων, λίγο πριν την ολοκλήρωση της καταμέτρησης:

epime

Δήλωση Κόλλια: Να δυναμώσουμε ακόμα περισσότερο τον επιστημονικό μας φορέα

Ο Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Κωνσταντίνος Κόλλιας, έκανε την ακόλουθη δήλωση σχετικά με το αποτέλεσμα των εκλογών στο ΟΕΕ:

«Οι οικονομολόγοι σήμερα μίλησαν.

Και αποφάσισαν ότι η ΔΗΚΙΟ, όχι μόνο πρέπει να παραμείνει στη Διοίκηση του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, αλλά να ενισχύσει και σημαντικά τις δυνάμεις της.
Το σημερινό αποτέλεσμα δείχνει ότι οι Έλληνες οικονομολόγοι αναγνώρισαν τη δουλειά, που έχει γίνει όλα αυτά τα χρόνια.
Δείχνει ακόμα ότι πίστεψαν στο όραμά μας για να δυναμώσουμε ακόμα περισσότερο τον επιστημονικό μας φορέα, για να προασπίσουμε ακόμα πιο αποτελεσματικά τα συμφέροντα των μελών μας.
Η σημερινή σαρωτική νίκη της ΔΗΚΙΟ ανεβάζει τον πήχη των απαιτήσεων πολύ υψηλότερα…
…για ένα καλύτερο Οικονομικό Επιμελητήριο, για έναν επιστημονικό φορέα όλων των οικονομολόγων, ανεξαρτήτως παρατάξεων και ιδεολογιών…
…χωρίς αποκλεισμούς, όπως ακριβώς ήταν το ψηφοδέλτιο της Δημοκρατικής Κίνησης Οικονομολόγων στις φετινές εκλογές.
Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχημένη διεξαγωγή των φετινών εκλογών.
Και, φυσικά, όλους όσοι βοήθησαν, με τη δουλειά τους, αλλά και την ψήφο τους, ώστε να αναδείξουν πρώτη δύναμη και ακόμα πιο ψηλά τη ΔΗΚΙΟ…
…ώστε να πάμε ακόμα πιο ψηλά το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος.
Συνεχίζουμε μαζί!»

Ψήφισε και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ψήφισε σήμερα στις εκλογές του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας, στο Ζάππειο Μέγαρο.

O κ. Μητσοτάκης, όπως ανέφεραν κυβερνητικές πηγές, συνομίλησε με πολίτες και επισκέφτηκε τα γραφεία όλων των παρατάξεων.

Δείτε φωτογραφίες από το Ζάππειο Μέγαρο

4983014
4983012
4983013
4983015
4983018
4983019

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.