Η ελληνική δημοσιογραφία σε απύθμενο πηγάδι

Αυτό που συμβαίνει τα τελευταία χρόνια με την ελληνική δημοσιογραφία δεν έχει να επιδείξει προηγούμενο από υπάρξεως του ελληνικού κράτους.
Θα τρίζουν τα κόκκαλα του Γαβριηλίδη και όλων των μεγάλων δημοσιογράφων πολλοί εκ των οποίων φυλακίστηκαν για τα γραπτά τους, με τα καμώματα των επιγόνων τους.
Ποτέ ξανά, ακόμα και στη διάρκεια της επτάχρονης χούντας η δημοσιογραφία δεν είχε πέσει τόσο χαμηλά.
Μπορεί να έγραφαν την είδηση σύμφωνα με την ιδεολογική ταυτότητα τη δική τους ή της εφημερίδας τους αλλά δεν διαστρέβλωναν τη βασική είδηση.
Χθες, πολύ περισσότερο και από τον βρώμικο πόλεμο της πλειονότητας των ΜΜΕ κατά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, οι διαμορφωτές της κοινής γνώμης ξεπέρασαν τον εαυτό τους.
Καθώς δεν τους βγαίνει το αφήγημα με το οποίο προσπαθούν εδώ και χρόνια να καλύψουν το σκάνδαλο Novartis, διαστρεβλώνουν σε βαθμό κακουργήματος τις ειδήσεις που βγαίνουν από τις καταθέσεις των μαρτύρων στη Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής.
Σε όλους τους τόνους όλα τα Μέσα που ελέγχονται από την κυβέρνηση των ακροδεξιών του Κυριάκου Μητσοτάκη, από την ΕΡΤ έως το Liberal, βομβαρδίζουν την κοινή γνώμη με την fake είδηση ότι παρουσιάστηκε έγγραφο του FBI από τον μάρτυρα αντιεισαγγελέα Αγγελή που δεν αναφέρει εμπλοκή πολιτικών προσώπων στο σκάνδαλο Novartis.
Ένα έγγραφο του 2017 που αναιρείται από τα επόμενα του FBI του 2018 και 2019. Εν χορώ λοιπόν αποκρύπτεται οποιαδήποτε είδηση εναντίων της κυβέρνησης Μητσοτάκη.
Αυτή είναι η κατάντια της ελληνικής δημοσιογραφίας εν έτει 2019.
Υπάρχουν και μερικά όμως «γαλατικά χωριά», στη μεταπολιτευτική περίοδο, παραδείγματα ερευνητικής και αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας που σώζουν «οτιδήποτε και αν σώζεται».
Και είναι σίγουρο ότι η αλήθεια όσο και αν προσπαθούν να τη θάψουν, θα αποκαλυφθεί. Και τότε κάποιοι θα είναι περήφανοι για τη συμμετοχή τους σε αυτά τα Μέσα.

Για τους άλλους….

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.