Μεταναστευτικό: Συρματοπλέγματα και κοινές περιπολίες Στρατού-Αστυνομίας στα σύνορα

Τα έργα, τις κοινές δράσεις Στρατού ξηράς και Ελληνικής Αστυνομίας και τις ενέργειες των αρχών στον Έβρο για την αντιμετώπιση και διαχείριση του μεταναστευτικού – προσφυγικού ζητήματος επιθεώρησε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής κατά τη διήμερη περιοδεία που πραγματοποίησε στην περιοχή.

Συγκεκριμένα, ο κ. Στεφανής συναντήθηκε με τους διοικητές του Δ΄ Σώματος Στρατού, των ΧΙΙ και ΧVI μηχανοκίνητων μεραρχικών Πεζικού , τους αστυνομικούς διευθυντές των διευθύνσεων Αστυνομίας. Αλεξανδρούπολης και Ορεστιάδας καθώς και με τον διοικητή της λιμενικής αρχής Αλεξανδρούπολης, από τους οποίους ενημερώθηκε για την πρόοδο υλοποίησης των διαταγών που έχουν εκδοθεί, για την αντιμετώπιση και διαχείριση του μεταναστευτικού – προσφυγικού ζητήματος.

ifetha

 

Στο πλαίσιο της επίσκεψης του, κινήθηκε οδικώς στα χερσαία σύνορα κατά μήκος του ποταμού Έβρου στις ζώνες ευθύνης της 3ης – 7ης – 30ης – 31ης – 50ης Μηχανοκίνητων Ταξιαρχιών και της τακτικής διοικησης του 21ου μηχανοκίνητου συντάγματος Πεζικού, πραγματοποιώντας ελέγχους των κοινών δράσεων Στρατού Ξηράς – Ελληνικής Αστυνομίας, των Σημείων Επιτήρησης, καθώς επίσης και των αποτρεπτικών εμποδίων.

Περαιτέρω επισκέφθηκε το νεοσυσταθέν Ενιαίο Κέντρο Ελέγχου – Επιτήρησης Συνόρων (ΕΚΕΕΣ), στη Νέα Βύσσα Ορεστιάδας, όπου ενημερώθηκε για τη λειτουργία του και τις δυνατότητες επιτήρησης καθώς καi το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) του Έβρου, όπου συναντήθηκε και συνομίλησε με τη διοικητή.

Τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας συνόδευε ο διοικητής του Δ Σώματος Στρατού αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης.

Όπως προκύπτει από τα παραπάνω, ο κ. Στεφανής επέβλεψε το έργο που βρίσκεται σε εξέλιξη, προκειμένιυ να ανακοπούν οι μεταναστευτικές ροές. Το σχέδιο περιλαμβάνει συρματοπλέγματα στα γνωστά περάσματα των διακινητών λαθρομεταναστών και μεικτές περιπολίες Στρατού και Αστυνομίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του evros-news.gr, έχει τοποθετηθεί συρματόπλεγμα σε διάφορα σημεία στις όχθες του ποταμού Έβρου, συνολικού μήκους πάνω από πέντε χιλιόμετρα, προκειμένου να μην μπορούν πλέον εύκολα οι διακινητές να “σπρώχνουν” από την Τουρκία προς την Ελλάδα τους λαθρομετανάστες.

Παράλληλα, οι μεικτές περιπολίες, που αυξήθηκαν από τον Στρατό και την Σστυνομία κατά 50% σε αριθμό, έχουν ως θετικό αποτέλεσμα να υπάρχει ήδη τις τελευταίες ημέρες εμφανής μείωση των ροών από τα χερσαία σύνορα.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.