ΔΩΡΕΑ ΑΠΟ ΤΟ ‘ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΑΥΡΟΣ Νιάρχος στο Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού

Η  δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, ενός νέου υπερσύγχρονου μηχανήματος νεογνικού Screening στο Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού, αναμένεται να προσφέρει σημαντική βοήθεια στη διάγνωση νοσημάτων, τα οποία εάν δεν αντιμετωπισθούν έγκαιρα προκαλούν σοβαρές μόνιμες βλάβες στην ανάπτυξη του παιδιού (νοητική υστέρηση κ.α.).

Η λειτουργία του νέου αυτοματοποιημένου μηχανήματος GSP (Genetic Screening Processor) εγκαινιάστηκε την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2018, στο Νοσοκομείο Παίδων “Η Αγία Σοφία” από τον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό.

Ο Υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Ξανθός στην ομιλία του, αφού εξήρε το έργο του Ινστιτούτου Υγείας του Παιδιού, στη συνέχεια ευχαρίστησε τους εκπροσώπους του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, το οποίο αυτήν την περίοδο, όπως είπε, επενδύει αρκετούς πόρους στηρίζοντας τη Δημόσια Περίθαλψη στη χώρα μας.

Από την πλευρά του ΙΣΝ, ο εκπρόσωπος της Διεύθυνσης Δωρεών κ. Πάνος Βαζαίος, αναφέρθηκε στους λόγους για τους οποίους το ‘Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος αποφάσισε να ενισχύσει με τη δωρεά αυτή, το Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού. Ο κ. Βαζαίος τόνισε μεταξύ άλλων: «Το μηχάνημα γνωρίζουμε ότι θα βοηθήσει μια από τις πιο βασικές δραστηριότητες του Ινστιτούτου για το καλό χιλιάδων παιδιών. Στην απόφασή μας να προχωρήσουμε στην εν λόγω δωρεά  συνέβαλαν η δέσμευση, η διάθεση των ανθρώπων του Ινστιτούτου, καθώς και η αγωνία τους να προσφέρουν αξιόπιστες υπηρεσίες, χωρίς διακρίσεις, απρόσκοπτα και αθόρυβα, στο σύνολο των παιδιών της χώρας».

(Πηγή)

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.