ΕΛ.ΑΣ.: Βίντεο από την καύση σε υψικάμινο 173 δεμάτων με ναρκωτικά

Στην καύση 173 δεμάτων που περιείχαν διάφορες ναρκωτικές ουσίες προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές, το πρωί της Τετάρτης.

Όπως ανέφερε η εκπρόσωπος Τύπου, Αστυνόμος Β’ Ιωάννα Ροτζιώκου, η καταστροφή των ναρκωτικών έγινε παρουσία της αρμόδιας επιτροπής που προβλέπεται στη νομοθεσία και μετά από σχετική διάταξη των αρμόδιων εισαγγελικών και ανακριτικών αρχών.

Πρόκειται για ναρκωτικά που είχαν κατασχεθεί από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Συνολικά καταστράφηκαν, οι παρακάτω ποσότητες ναρκωτικών ουσιών:

• 86 περίπου κιλά ηρωίνης,

• πάνω από 64 κιλά κοκαΐνης,

• δύο τόνοι και 616 κιλά ακατέργαστης κάνναβης,

• πάνω από 6,5 κιλά κατεργασμένης κάνναβης,

• 4.334 δενδρύλλια κάνναβης,

• ποσότητες μεθαμφεταμίνης και 306 φαρμακευτικά δισκία.

Σημειώνεται ότι οι παραπάνω κατασχεθείσες – καταστραφείσες ποσότητες ναρκωτικών ουσιών αφορούν περισσότερες από 100 υποθέσεις παραγωγής, μεταφοράς αποθήκευσης ή εμπορίας ναρκωτικών ουσιών τις οποίες χειρίστηκε η Υποδιεύθυνση Δίωξη Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ., από τον Ιανουάριο μέχρι και το Νοέμβριο του 2019 οι αστυνομικές αρχές διαχειρίστηκαν πάνω από 12.000 υποθέσεις ναρκωτικών, συνέλαβαν για την εμπλοκή τους στις υποθέσεις αυτές 14.440 άτομα, ενώ κατάσχεσαν περίπου 11 τόνους κάνναβης, πάνω από 365 κιλά ηρωίνης, περίπου 228 κιλά κοκαΐνης και πάνω από 34.200 ναρκωτικά χάπια.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.