Ψήφος αποδήμων: Η έκκληση του Μητσοτάκη στον Βαρουφάκη να αλλάξει στάση – ΒΙΝΤΕΟ

Έκκληση στον Γιάνη Βαρουφάκη, το ΜέΡΑ25 να αναθεωρήσει τη στάση του και να ψηφίσει το νομοσχέδιο για την ψήφο των ομογενών, απηύθυνε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής.

Ο Πρωθυπουργός χαρακτήρισε τη σημερινή συνεδρίαση “ιστορική” και υπογράμμισε πως “απαντά σε ένα πολύχρονο αίτημα του χθες και ανταποκρίνεται σε μία ανάγκη του σήμερα”, κάνοντας λόγο για “υπόδειγμα συναίνεσης και πολιτικής συνεννόησης”.

Όπως είπε, ήλπιζε να ψηφιστεί και από τους 300 βουλευτές του ελληνικού Κοινοβουλίου, ωστόσο, δήλωσε ευχαριστημένος γιατί θα πλησιάσουμε -όπως τόνισε- τον αριθμό.

Στην τοποθέτησή του, ο κ. Μητσοτάκης άφησε αιχμές λέγοντας πως “πετύχαμε μεγάλη διακομματική συναίνεση στο νομοσχέδιο που θα μπορούσε να είχε επιτευχθεί νωρίτερα, εάν ο ΣΥΡΙΖΑ είχε επιλέξει να φέρει προς ψήφιση σχετικό νομοσχέδιο. Αυτό το ιδιότυπο ανάχωμα στην ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού αποτελούσε ιδιότυπο θεσμικό ανάχωμα αλλά και έλλειμμα δημοκρατίας”.

Και σημείωσε στη συνέχεια πως με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο “δίνουμε σάρκα και οστά στην κατοχυρωμένη συνταγματική πρόνοια να ψηφίζουν οι Έλληνες του εξωτερικού από τον τόπο κατοικίας τους”.

Δείτε το βίντεο:

 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.