ΣΕΕΗΤ: ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ Η πολιτική που ακολουθεί η ελληνική πολιτεία για το άτμισμα

Σε εκστρατεία ενημέρωσης της κοινής γνώμης για όλα τα επιστημονικά δεδομένα που αφορούν στο άτμισμα, με κεντρικό μήνυμα «Ο ΑΤΜΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΝΟΣ», προχωρά ο Σύνδεσμος Ελληνικών Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικού Τσιγάρου (ΣΕΕΗΤ).

Επίσης, τις επόμενες ημέρες ο Σύνδεσμος θα καταθέσει προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας σε ό,τι αφορά την απαγόρευση κυκλοφορίας των μη νικοτινούχων υγρών επαναπλήρωσης. Η απαγόρευση, σύμφωνα με τον Σύνδεσμο, παραβιάζει την αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας των εμπορευμάτων στην ΕΕ, δεν δικαιολογείται για λόγους δημόσιας υγείας και ανάλογη απαγόρευση δεν προβλέπεται στους σχετικούς κανονισμούς της ΕΕ ούτε μπορεί να προβλεφθεί από τις εθνικές Αρχές.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του Συνδέσμου, Πάνος Παναγιωτόπουλος, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου χαρακτήρισε «επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία την πολιτική που ακολουθεί η ελληνική πολιτεία για το άτμισμα».

Όπως ανέφερε, «στην Ελλάδα, όπου 400.000 συμπολίτες μας έχουν επιλέξει το άτμισμα ως το μέσον για να μειώσουν τη βλάβη που προκαλεί στην υγεία τους η εξάρτηση από τη νικοτίνη, η πολιτεία θέλει να εξαφανίσει από τον χάρτη το άτμισμα, να εξαφανίσει δηλαδή την πρόσβαση των ενηλίκων σε μία από τις πλέον αποτελεσματικότερες μεθόδους διακοπής καπνικής συνήθειας».

 

Πηγή: https://www.euro2day.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.