ΣΤΑΣΗ ΑΝΑΜΟΝΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ανταγωνισμού για το Πρακτορείου Τύπου “Άργος”

Στάση αναμονής κρατά η Επιτροπή Ανταγωνισμού στην υπόθεση του Πρακτορείου Τύπου «Άργος» με τον πρόεδρό της Δημήτρη Κυριτσάκη να ενημερώνει τα μέλη της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ότι έχει ζητήσει από το πρακτορείο να αποστείλει μέχρις τις 15 Γενάρη στοιχεία σχετικά με τις καταγγελίες για καταχρηστικές πρακτικές. Το ζήτημα του Πρακτορείου «Άργος» τέθηκε από αρκετούς βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι επισήμαναν τις καταγγελίες ότι το «Άργος» καταχράται την δεσπόζουσα θέση που έχει στον χώρο της διακίνησης του Τύπου.

«Δεν μπορώ να είμαι αυθαίρετος, δεν θα κάνω το χατίρι κανενός» σημείωσε ο Δ. Κυριτσάκης υπερασπιζόμενος τις μέχρι τώρα κινήσεις του στο ζήτημα. Ο Δ. Κυριτσάκης εξέφρασε αρκετές φορές την ενόχλησή του για τις δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή περί «γελοίων προστίμων».

Ο Δ. Κυριτσάκης επισήμανε ότι υπάρχει η δυνατότητα μείωσης του προστίμου που επιβάλλει η Επιτροπή Ανταγωνισμού αν η εταιρεία υποστηρίξει ότι κινδυνεύει με πτώχευση αν το καταβάλλει.

Ο Δ. Κυριτσάκης ο οποίος αναμένεται να αποχωρήσει στο τέλος της θητείας του σε λίγο καιρό έκανε ένα είδος απολογισμού του έργου του τονίζοντας την περηφάνια του που πέρυσι η χώρα μας βρέθηκε πέμπτη παγκοσμίως, καθώς η Επιτροπή Ανταγωνισμού επέβαλε πλέον των 100 εκατ. ευρώ προστίμων σε εταιρείες. Ο Δ. Κυριτσάκης σημείωσε ότι παρέλαβε 600 εκκρεμείς υποθέσεις και θα παραδώσει 145 υποθέσεις στον διάδοχό του με τις 56 από αυτές να οδεύουν προς το αρχείο.

(Πηγή)

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.