Επέτειος Γρηγορόπουλου: Μολότοφ και επεισόδια στο κέντρο της Πάτρας

«Βροχή» από μολότοφ, γκαζάκια και φωτοβολίδες στην Πάτρα λίγη ώρα πριν ολοκληρωθεί η πορεία μνήμης για τα 11 χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, που διοργάνωσαν οργανώσεις της Αριστεράς και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Περίπου 600 άτομα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, ξεκίνησαν από το πρώην Παράρτημα στην οδό Κορίνθου και ακολούθησαν τη διαδρομή: Ζαΐμη, Μαιζώνος, Γούναρη, Κόρινθου και επιστροφή στο πρώην Παράρτημα.

Όπως μεταδίδουν τοπικά ΜΜΕ, οι διαδηλωτές κατά την επιστροφή τους στο Παράρτημα επιτέθηκαν με δεκάδες βόμβες μολότοφ στις αστυνομικές δυνάμεις που τους συνόδευαν από απόσταση.

Αμεσα οι αστυνομικοί απάντησαν με δακρυγόνα ενώ από τις βόμβες μολότοφ έπιασε φωτιά ένα μπαλκόνι και κινδύνευσε ένας αστυνομικός.

Δείτε το βίντεο από τη Γνώμη Πατρών

 

Σύμφωνα με το patrastimes.gr δύο τραυματίες εκ των οποίων η μία είναι γυναίκα, είναι μέχρι στιγμής ο απολογισμός των επεισοδίων που σημειώθηκαν στο κέντρο της Πάτρας.

CACHE_650X650_1_552207

Η πορεία μνήμης  για τη συμπλήρωση 11 χρόνων από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου συνεχίστηκε και όπως αναφέρουν πληροφορίες ακολούθησε κυνηγητό στους δρόμους του κέντρου της Πάτρας και προς την πλευρά της Αγίας Σοφίας , στην Ηρώων Πολυτεχνείου και στην Πέντε Πηγαδίων μεταξύ αστυνομικών και ατόμων του αναρχικού χώρου που συμμετείχαν στην πορεία.

asukzovlva5deaa31dd7af1
xyeectbgke5deaa31bc5ea9

Τέλος, από τις αστυνομικές δυνάμεις έχουν γίνει δύο προσαγωγές.

 

epeisodia2
epeisodia5
epeisodia6
epsisodia

Πηγή: pelop.gr/gnomip.gr/patrastimes.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.