Μάθετε τι ακριβώς συμβαίνει με τη Λιβύη μέσα σε 30 λεπτά (βίντεο)

Ο Βασίλης Ταλαμάγκας φιλοξένησε την Τρίτη στο «Attica TV» γεωπολιτική συζήτηση για την πρόσφατη κλιμάκωση της Τουρκίας με την ισλαμική κυβέρνηση της Τρίπολης της Λιβύης, με τους δημοσιογράφους Γιάννη Κορωναίο, διευθυντή της εφημερίδας «Νέας Σελίδας», τον διπλωματικό συντάκτη Στέφανο Μυτιληναίο («Νέα Σελίδα» και «Tribune») και τον Μιχάλη Παπαδόπουλο από το theFaq.

Για πρώτη φορά σε ελληνικό πάνελ αποσαφηνίστηκε τι ακριβώς συμβαίνει στη Λιβύη.

Ποια είναι τα στρατόπεδα, από ποιους υποστηρίζονται, ποιες πετρελαϊκές εταιρείες συντάσσονται με ποιες παρατάξεις, ο μη καθαρός ρόλος της Ιταλίας.

Οι δημοσιογράφοι σχολίασαν και τις διαφωνίες μεταξύ των ΝΑΤΟϊκών ηγετών στο Λονδίνο, ιδιαίτερα μεταξύ του Γάλλου προέδρου Μακρόν και του Αμερικανού Τραμπ.

Αποσαφηνίστηκε στην εκπομπή ότι η θετική στάση του Ντόναλντ Τραμπ υπέρ του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είναι προσωπική του πολιτική και δεν βρίσκει σύμφωνη τη συντριπτική πλειοψηφία του πολιτικού κόσμου στην Ουάσιγκτον, ενώ ο Στέφανος Μυτιληναίος σημείωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες, ως ηγέτιδα δύναμη του δυτικού πολιτισμού και της δημοκρατίας, θεμελιωμένες πάνω στον ελληνικό πολιτισμό, προφανώς δεν είναι δυνατόν να συντάσσονται με ανατολίτες τυράννους όπως ο Ερντογάν, τονίζοντας για μια ακόμη φορά ότι δεν είναι η Αμερική που υποστηρίζει τον Τούρκο πρόεδρο αλλά ο Αμερικανός πρόεδρος μόνος του.

Δείτε το βίντεο:

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.