«Προσγειώνει» την κυβέρνηση για τα ελληνοτουρκικά το ΝΑΤΟ: Μην περιμένετε να παρέμβουμε, βρείτε τα

Μήνυμα προς την Αθήνα πως δεν πρέπει να περιμένει ιδιαίτερα αποτελέσματα από την επικείμενη Σύνοδο του ΝΑΤΟ αναφορικά με τα ελλητονοτουρκικά στέλνει ο Γενικός Γραμματέας της Συμμαχίας, παρά τις περί του αντιθέτου διακηρύξεις των κυβερνητικών στελεχών.

Ειδικότερα, παρά την ολοένα πιο επιθετική στρατηγική εκ μέρους της Τουρκίας απέναντι στην Ελλάδα ο Γενς Στόλτενμπεργκ δήλωσε ότι το ΝΑΤΟ δεν πρόκειται να πάρει θέση, καθώς και οι δύο χώρες αποτελούν μέλη του ΝΑΤΟ. Κάλεσε τις δύο χώρες «να τα βρουν» και «χαιρέτισε» τις διμερείς επαφές ανάμεσα τους.

«Το ΝΑΤΟ δεν αποτελεί μέρος της διαδικασίας αντιμετώπισης αυτών των θεμάτων. Και η Ελλάδα και η Τουρκία είναι δύο αξιόλογοι σύμμαχοι και οι δύο συμβάλλουν στην κοινή μας ασφάλεια. Υπάρχουν κάποιες διαφωνίες και χαιρετίζω ότι υπάρχουν διμερείς επαφές που προσπαθούν να αντιμετωπίσουν αυτές τις διαφορές», ανέφερε ο Στόλτενμπεργκ και κάλεσε τις δύο χώρες «να τα βρουν».

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.