“Ξύπνησε” ο Αυγενάκης και συντάχθηκε με FIFA/UEFA – Έρχονται μαύρες μέρες για το ελληνικό ποδόσφαιρο μετά το ντέρμπι

Επικίνδυνα παιχνίδια στην πλάτη του ελληνικού ποδοσφαίρου παίζει πλέον ο Ολυμπιακός, καθώς μετά το «πέσιμο» στον Χέρμπερτ Χούμπελ τα χειρότερα φαίνεται πως είναι μπροστά μας.

Σε κοινή δήλωση των Λευτέρη Αυγενάκη και FIFA/UEFA, αφήνεται ορθάνοιχτη η πόρτα για «δυσμενείς συνέπειες στο ελληνικό ποδόσφαιρο», μετά και τα όσα έγιναν στο παιχνίδι Ολυμπιακού – ΠΑΟΚ, στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου.

Μετά το φιάσκο στο οποίο οδηγήθηκε η πρώτη συνεδρίαση της «Επιτροπής Καθοδήγησης» που έχει συσταθεί για την καταπολέμηση της βίας, την ασφάλεια των γηπέδων και την ακεραιότητα των διοργανώσεων που δεν έγινε ποτέ, μετά τα όσα συνέβησαν στο «Καραϊσκάκης» στο Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ, ο υφυπουργός Αθλητισμό και οι διεθνείς συνομοσπονδίες εξέδωσαν κοινή δήλωση.

Το πλέον σημαντικό στοιχείο το οποίο αναφέρεται, είναι οι σαφείς υπόνοιες για… συνέπειες στο ελληνικό ποδόσφαιρο, έπειτα από όσα συνέβησαν στο παιχνίδι Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ. Είναι προφανές εξάλλου πως οι τραμπουκισμοί των «ερυθρολεύκων» κατά του Χέρμπερτ Χούμπελ οι οποίοι μεταφράστηκαν από την πειραϊκή ΠΑΕ στη χθεσινή της ενημέρωση σε… ήπιες διαμαρτυρίες, έπαιξαν καταλυτικό ρόλο τόσο για τη ματαίωση της σημερινής συνεδρίασης της «Επιτροπής Καθοδήγησης», όσο και για όσα αναφέρονται στη δήλωση.

Αναλυτικά όσα αναφέρει:

Έπειτα από τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στον αγώνα Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ, καθώς και τα περιστατικά κατά του Υφυπουργού Αθλητισμού από αξιωματούχους του ΠΑΟΚ πριν και μετά το ματς, αλλά και εκείνα κατά των αντιπροσώπων της FIFA και της UEFA από αξιωματούχους του Ολυμπιακού, μετά το τέλος του παιχνιδιού, αναβλήθηκε η συνεδρίαση της Steering Committee, που είχε προγραμματιστεί για σήμερα.

Η απόφαση αυτή λήφθηκε μετά από διαβουλεύσεις του Υφυπουργού Αθλητισμού με τη FIFA και την UEFA. Η FIFA, η UEFA και ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, καταδικάζουν με τον πιο δυνατό τρόπο κάθε ενέργεια που μπορεί να προκαλέσει δυσμενείς συνέπειες στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.