Στη φυλακή για τα “μαύρα ταμεία” της Siemens Μαυρίδης, Σκαρπέλης και Καραβέλλα

Τη μη χορήγηση ανασταλτικού στην έφεση σε 7 καταδικασθέντες για την υπόθεση των «μαύρων» ταμείων της Siemens, αποφάσισε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Συγκεκριμένα , οι δικαστές ακολουθώντας την πρόταση της εισαγγελέως της έδρας Ελένης Σκεπαρνιά δεν χορήγησαν ανασταλτικό στους φυγόδικους Μιχάλη Χριστοφοράκο, Χρήστο Καραβέλλα και Ζαν Κλοντ Όσβαλτ καθώς και στους πάντα παρόντες στο δικαστήριο: Πρόδρομο Μαυρίδη, Γιώργο Σκαρπέλη, Μάρθα Καραβέλα, οι οποίοι, όπως είπε η κ. Σκεπαρνιά, αν αφεθούν ελεύθεροι είναι πολύ πιθανό να τελέσουν νέα εγκλήματα.

Ανασταλτικό δεν χορηγήθηκε και στον καταζητούμενο τραπεζίτη Φάνη Λυγινό, ο οποίος ωστόσο παρίστατο στη δίκη μέσω δικηγόρου.

Για 7 στελέχη της μητρικής εταιρείας, και συγκεκριμένα για τους : Ρίχαρντ Σίκατσεκ, Βόλφανγκ Ρούντολφ, Μίκαελ Κουτσενρόιτερ, Φρανς Ρίχτερ, Έντουαρτ Πιρερ , Τόμας Κάνσουιντ και Χάνς Γιαγκερμαν αποφασίστηκε να τους χορηγηθεί ανασταλτικό χωρίς κανέναν περιοριστικό όρο καθώς, κατά την εισαγγελέα, με τις καταθέσεις τους βοήθησαν στην διερεύνηση της υπόθεσης.

Για τους υπόλοιπους 11 κατηγορούμενους το Δικαστήριο έκρινε ότι πρέπει να τους χορηγηθεί ανασταλτικό αλλά με περιοριστικούς όρους και, κατά περίπτωση, με καταβολή χρηματικής εγγύησης από 30.000 έως 100.000 ευρώ.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.