Στη διεκδίκηση αναδρομικών και οι κληρικοί

Τη μαζική τους προσφυγή για τη διεκδίκηση αναδρομικών αποφάσισαν οι κληρικοί, έπειτα από συνεδρίαση που πραγματοποίησε το Δ.Σ. του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος.

Σε ανακοίνωσή του ο Ι.Σ.Κ.Ε. αναφέρει:

«Το Δ.Σ. του Ι.Σ.Κ.Ε. αποφάσισε, όπως όλοι σχεδόν οι δημοσιοϋπαλληλικοί κλάδοι σήμερα στην πατρίδα μας, να διεκδικήσουμε κι εμείς, αναδρομικά αλλά κι εφεξής τα δώρα (Χριστουγέννων, Πάσχα) και το Επίδομα Αδείας μετά την έκδοση των αποφάσεων των Ανωτάτων Δικαστηρίων (ΣΤΕ, Ελ. Σ, ΑΕΔ) αλλά και δεκάδων κατώτερων δικαστηρίων που πρόσφατα δικαίωσαν μαζικά, όλες τις κατηγορίες Δημοσίων Υπαλλήλων.

Απευθυνθήκαμε για αυτό το σκοπό στο γραφείο του νομικού μας συμβούλου κ. Αλέξη Μητρόπουλου και βρισκόμαστε σε επαφή με τον ίδιο και τους συνεργάτες του προκειμένου να διασφαλίσουμε τα δικαιώματα όλων των κληρικών αναφορικά με τη συγκεκριμένη διεκδίκηση. Όπως μας έχουν ενημερώσει ο κ. Μητρόπουλος και οι συνεργάτες του πρέπει μέχρι το τέλος του έτους, αν είναι εφικτό μέχρι 21/12/2018, να καταθέσουμε και να κοινοποιήσουμε τις αγωγές διεκδίκησης αναδρομικών, αλλιώς μέχρι την ανωτέρω ημερομηνία να έχουμε υποβάλει αιτήσεις διακοπής της παραγραφής με δικαίωμα να εγείρουμε τις αγωγές μέχρι τον Ιούνιο του 2019. Όπως μας διαβεβαίωσε ο κ. Μητρόπουλος και οι συνεργάτες του, ο δικαστικός αγώνας θα έχει οπωσδήποτε αίσιο τέλος με πολλαπλά οφέλη, οικονομικά κι θεσμικά, σε μια κρίσιμη φάση για το μέλλον το δικό μας, των οικογενειών μας και της Εκκλησίας εν γένει.

Αναμένουμε έγκαιρα και μαζικά να ανταποκριθούν οι Κληρικοί στον αγώνα που θα δώσουμε. Θα τους κρατάμε ενήμερους για την πορεία των διεκδικήσεών μας. Τους γνωστοποιούμε, ότι τα απαραίτητα δικαιολογητικά που απαιτούνται στην διαδικασία διεκδίκησης των αναδρομικών είναι τα παρακάτω:

• Αίτηση/Προσωπικά Στοιχεία

• Εξουσιοδότηση (απαιτείται βεβαίωση του γνήσιου της υπογραφής)

• Σύμβαση Εντολής-Παράσταση Δίκης

• Μισθοδοτική Κατάσταση Δώρων (Χριστουγέννων, Πάσχα) και Επιδόματος Αδείας του 2012».

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.