Παυλόπουλος: Η Τουρκία ακολουθεί τον ολισθηρό δρόμο της διεθνούς περιθωριοποίησης και απαξίωσής της

«Η Τουρκία ακολουθεί τον ολισθηρό δρόμο της διεθνούς περιθωριοποίησης και απαξίωσής της», τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, σε δηλώσεις που έκανε μετά την λιτάνευση της Τίμιας Κάρας του Αγίου Ανδρέα στην Πάτρα.

«Εμείς, οι Έλληνες, είμαστε αποφασισμένοι να υπηρετούμε τον άνθρωπο, τον κάθε άνθρωπο, πέρα και έξω από τα επιμέρους διακριτικά του χαρακτηριστικά» είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

«Και με τον τρόπο αυτό», συνέχισε, «θα δίνουμε την απάντηση που πρέπει σ’ εκείνους, όπως η Τουρκία, οι οποίοι προσβάλλουν βάναυσα τον χειμαζόμενο άνθρωπο και την αρχή του ανθρωπισμού, κατά προκλητική παράβαση κάθε έννοιας του Διεθνούς και του Ευρωπαϊκού Δικαίου».

«Και έτσι», επεσήμανε ο κ. Παυλόπουλος, «θα οδηγούμε την πατρίδα μας, την Ελλάδα, στον δρόμο της καταξίωσής της, τόσο στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής μας οικογένειας όσο και στο πλαίσιο της διεθνούς κοινότητας εν γένει, αφήνοντας την Τουρκία να ακολουθεί τον ολισθηρό δρόμο της διεθνούς περιθωριοποίησης και απαξίωσής της».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισκέπτεται την Πάτρα με αφορμή την εορτή του Πολιούχου Αγίου Ανδρέα και όπως ανέφερε στην αρχή των δηλώσεών του, «με τον βίο του αλλά και με το μαρτύριό του, ο Πολιούχος της Πάτρας, ο Απόστολος Ανδρέας ο Πρωτόκλητος, έβαλε βαθιά στην πνευματική γη του Χριστιανισμού τον σπόρο του ανθρωπισμού και της αλληλεγγύης», προσθέτοντας ότι «είναι αυτός ο σπόρος που σήμερα έχει βλαστήσει, έτσι ώστε ν’ αποτελεί την βάση τόσο του δικού μας, του ελληνικού πολιτισμού, όσο και του κοινού μας ευρωπαϊκού πολιτισμού».

Πηγή πληροφοριών/ΦΩΤΟ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.