Ο Δένδιας έσωσε την τιμή της χώρας και καλεί τον άνθρωπο του στρατάρχη Χαφτάρ στην Ελλάδα, ενώ απειλεί με απέλαση των ψευδοπρέσβη της Λιβύης

Ελπίζουμε να τηρήσει στο ακέραιο τα όσα λέει ο κύριος Δένδιας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στον πρέσβη της Λιβύης δόθηκε περιθώριο έως την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου να δώσει στην Αθήνα το περιεχόμενο του μνημονίου κατανόησης που υπέγραψαν Τουρκία και Λιβύη, την περασμένη Τετάρτη στην Κωνσταντινούπολη.

Σε διαφορετική περίπτωση, ο Πρέσβης θα αντιμετωπιστεί από τις ελληνικές Αρχές ως ανεπιθύμητος στη χώρα, δηλαδή θα κινηθούν οι διαδικασίες απέλασης.

Παράλληλα η Ελλάδα απέστειλε πρόσκληση και στον πρόεδρο του λιβυκού κοινοβουλίου, ο οποίος πρόσκειται στον στρατάρχη Χάφταρ, για να επισκεφθεί την Αθήνα ενώ την ενόχλησή της προς τη διεθνώς αναγνωρισμένη λιβυκή κυβέρνηση εξέφρασε και η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Επισημαίνεται πως την επόμενη εβδομάδα ο υπουργός Εξωτερικών θα πραγματοποιήσει σειρά επαφών με ομολόγους του σημαντικών χωρών με επιρροή στην περιοχή, στους οποίους θα θέσει το ζήτημα, στο περιθώριο συναντήσεων του ΝΑΤΟ όσο και του ΟΑΣΕ.

Πηγές πάντως του Υπουργείου Εξωτερικών επισημαίνουν πως το ζήτημα για τις θαλάσσιες ζώνες μεταξύ της Τουρκίας και της Λιβύης, απασχολεί ήδη την κυβέρνηση από τον περασμένο Ιούλιο και πως η ελληνική πλευρά δεν ξαφνιάστηκε από τη συγκεκριμένη συμφωνία.

Μάλιστα όπως τονίζουν, ο υπουργός Εξωτερικών είχε θέσει το συγκεκριμένο  ζήτημα στο πρώτο του ταξίδι τον Ιούλιο στις Βρυξέλλες, όταν συναντήθηκε με τους ομολόγους του της Ιταλίας και της Γαλλίας, στο περιθώριο του Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ.

Παράλληλα στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών τον περασμένο Σεπτέμβρη, συναντήθηκε με τον Λίβυο ομόλογό του, ο οποίος ούτε επιβεβαίωσε αλλά ούτε αρνήθηκε την ύπαρξη ανάλογων σκέψεων.

Σημειώνεται, πάντως, ότι δεν τίθεται ζήτημα άρσης αναγνώρισης της συγκεκριμένης κυβέρνησης, καθώς αυτή τυγχάνει αναγνώρισης τόσο από την ΕΕ όσο και από τον ΟΗΕ.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.