Καιρός: Έρχεται χειμώνας – Πότε πλησιάζει νέα κακοκαιρία

Με βόρειους μέχρι μέτριους ανέμους και με τοπικές νεφώσεις θα κυλήσει το επόμενο τριήμερο στην Αθήνα. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει αισθητή πτώση το διήμερο Κυριακής Δευτέρας. Παροδικές νεφώσεις τις επόμενες ημέρες με αισθητή πτώση της θερμοκρασίας Κυριακή και Δευτέρα  αναμένονται και στη Θεσσαλονίκη.

Τι πρέπει να ξέρεις για τον καιρό

-Βαθμιαία επικράτηση βοριάδων και πτώση της θερμοκρασίας

-Οι άνεμοι δεν θα ξεπερνούν τα 6 μποφόρ

Τι καιρό θα έχουμε το Σαββατοκύριακο

Στα δυτικά, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και από το απόγευμα στα βόρεια προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα δυτικά μεμονωμένες καταιγίδες.

Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια έως 6 μποφόρ. Βαθμιαία στα δυτικά και τα βόρεια θα στραφούν και θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και τη νύχτα στο βόρειο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Στον πιο κάτω χάρτη μπορείτε να παρακολουθήσετε τις περιοχές που θα επηρεαστούν από τα καιρικά φαινόμενα. Από το Σάββατο το απόγευμα πλήττονται κυρίως τα δυτικά και το νότιο τμήμα της Πελοποννήσου, μαζί με την ανατολική Μακεδονία.

o_kairos_gia_to_savvato_me_xarti

Αργά το βράδυ της ίδιας ημέρας, επηρεάζονται τα βόρεια με τοπικές βροχές.

xartis_gia_savvato

Η πρόγνωση για την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 

Στα δυτικά λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στα νοτιοδυτικά τις πρωινές ώρες όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα ανατολικά και τα νότια όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Βαθμιαία ο καιρός θα βελτιωθεί σε όλη χώρα.

Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις βραδινές ώρες στα δυτικά και βόρεια.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και από το απόγευμα θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς με την ίδια
ένταση.

Στα ανατολικά θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

Σύμφωνα με τις τάσεις νέο κύμα κακοκαιρίας αναμένεται από τις 6 Δεκεμβρίου και μετά.

Η πρόγνωση για την Δευτέρα

Αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές με σποραδικές βροχές στα δυτικά.

Από το απόγευμα στο Ιόνιο μεμονωμένες καταιγίδες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες κυρίως στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν, στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και βαθμιαία στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ, στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.