Πρόεδρος ΟΑΣΘ: Νέα λεωφορεία στη Θεσσαλονίκη μέσα από διεθνή διαγωνισμό

Στην προετοιμασία από πλευράς του Υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών ενός διεθνούς διαγωνισμού για την προμήθεια νέων λεωφορείων για την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη αναφέρθηκε ο Πρόεδρος του ΟΑΣΘ Γιώργος Σκόδρας σε δηλώσεις του στο πλαίσιο διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία του Οργανισμού φοιτητών του ΑΤΕΙ της Σίνδου.

Σύμφωνα με τον κ. Σκόδρα στο πλαίσιο αυτής της προετοιμασίας εχουν γίνει ήδη επαφές με την ευρωπαϊκή τράπεζα επενδύσεων για να εξασφαλιστούν οι πόροι καθώς όπως είπε για τη δημοπράτηση πρέπει να υπάρχουν και τα χρήματα.

Όπως ανέφερε ο διαγωνισμός θα αφορά την προμήθεια 1000 λεωφορείων από τα οποία τα 350 θα έρθουν στη Θεσσαλονίκη. Από αυτά τα 300 θα είναι ηλεκτροκίνητα και τα 50 θα είναι ντίζελ.

Σύμφωνα με τον ίδιο ένας μεγάλος δημόσιος διεθνής διαγωνισμός αυτού του μέγεθος χρειάζεται περίπου 1-1,5 χρόνος για να συμβασιοποιηθει και να αρχίσουν να παραδίδονται τα πρώτα λεωφορεία στη χώρα.

 

 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.