17Ν: ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΕ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ αποφυλάκισης του Σάββα Ξηρού

“Όχι” είπε το Συμβούλιο Εφετών του Πειραιά στο Σάββατο Ξηρό, ο οποίος είχε ζητήσει την αποφυλάκισή του λόγω προβλημάτων υγείας.

Ο βαρυποινίτης της 17Ν θα παραμείνει στη φυλακή τουλάχιστον μέχρι να εκτίσει 25 έτη, σύμφωνα με το σκεπτικό του δικαστικού συμβουλίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τρεις δικαστές υποστήριξαν στο σκεπτικό τους πως αυτό είναι μία απαραίτητη προϋπόθεση πριν ο Σάββας Ξηρός ζητήσει ξανά την υφ όρων απόλυσή του, επικαλούμενος το άρθρο 110 Α του Ποινικού Κώδικα.

Με το σκεπτικό αυτό που είναι διαφορετικό από την εισαγγελική πρόταση, ο καταδικασμένος σε 5 φορές ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη για τρομοκρατικές ενέργειες, δεν πρόκειται να αφεθεί ελεύθερος. Να σημειωθεί πως και ο εισαγγελικός λειτουργός είχε εισηγηθεί την απόρριψη του αιτήματος, ωστόσο είχε δικαιολογήσει τη θέση του αυτή, υποστηρίζοντας πως ο Σάββας Ξηρός δεν μπορεί να επικαλεστεί το εν λόγω άρθρο, καθώς ο νομοθέτης, δεν περιλαμβάνει όσους έχουν ποινές πολλαπλών ισοβίων όπως αυτός. Σημείωνε μάλιστα, ότι αν

αφεθεί ελεύθερος με δεδομένη την προηγούμενη δράση του και το ότι δεν έχει μετανοήσει «καθόσον οι κατά καιρούς δηλώσεις από μέρους του,

προσχηματικής και υποκριτικής συγγνώμης δεν πείθουν…θα καταστεί πόλος έλξεως , καθοδηγητής, αλλά και ιδεολογικός στρατολόγος».

Υπενθυμίζεται ότι στην αίτηση που έχει καταθέσει ο καταδικασθείς για τη συμμετοχή του στη 17Ν ανέφερε μεταξύ άλλων ότι το ποσοστό αναπηρίας σύμφωνα με ιατρικό πιστοποιητικό του ΚΕΠΑ ανέρχεται στο 98%, το οποίο ξεπερνά αυτό που απαιτεί ο νόμος.

(Πηγή)

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.