Δίκη Siemens: Ελαφρυντικά για επτά καταδικασθέντες αποφάσισε το δικαστήριο

Σε επτά εκ των συνολικά 22 καταδικασθέντων για ξέπλυμα μαύρου χρήματος στην περιβόητη υπόθεση της Siemens το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων αναγνώρισε σήμερα με απόφασή του δυο ξεχωριστά ελαφρυντικά.

Συγκεκριμένα το ελαφρυντικό του σύννομου βίου αναγνωρίστηκε σε δυο χρηματιστές με παρένθετο ρόλο στη διακίνηση μαύρου χρήματος.

Ακόμη, αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας μετά την πράξη σε 5 εκ των καταδικασθέντων για ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Πρόκειται για στελέχη της μητρικής Siemens.

Τονίζοντας ότι η υποθεση της Siemens αποτελεί το μεγαλύτερο σκάνδαλο δωροδοκιών στη χώρα μας, η εισαγγελέας του δικαστηρίου Ε. Σκεπαρνιά πρότεινε στη συνέχεια ποινές για όσους κρίθηκαν ένοχοι.

Οι ποινές που πρότεινε η εισαγγελέας ξεκινούν από τα 7 έτη και φτάνουν στην ανώτατη προβλεπόμενη -βάσει του νέου ποινικού κώδικα- που είναι τα 15.

Σύμφωνα με την εισαγγελέα «ιθύνοντα ρόλο σε αξιόποινες πράξεις με συμμετοχή πολλών προσώπων» είχαν ο Μιχάλης Χριστοφοράκος, ο Χρήστος Καραβέλλας, ο Πρόδρομος Μαυρίδης και 3 πρώην στελέχη του ΟΤΕ.

Τέλος η εισαγγελική λειτουργός πρότεινε τη χαμηλότερη ποινή των 7 ετών για όσους έλαβαν ελαφρυντικά.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.