Φονικό και καταστροφικό το πέρασμα του «Γηρυόνη» – Στους 4 οι νεκροί

Φονικό και καταστροφικό είναι το πέρασμα του «Γηρυόνη» από πολλές περιοχές της χώρας. Τέσσερις είναι μέχρι τώρα οι νεκροί από την κακοκαιρία, ενώ τεράστιες είναι οι καταστροφές που αφήνει πίσω του το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας.

Τα έντονα φαινόμενα, λίγο πριν υποχωρήσουν, «σφυροκοπούν» τα Δωδεκάνησα, τη νότια Πελοπόννησο και την Κρήτη.

Μετά την είδηση του θανάτου των δύο ανδρών στη θαλάσσια περιοχή του Αντιρρίου, όταν το ιστιοφόρο στο οποίο επέβαιναν ανετράπη λόγω της κακοκαιρίας, νωρίς το βράδυ της Δευτέρας ήλθε και στο φως της δημοσιότητας και η είδηση για μία ακόμη νεκρή στη Ρόδο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μία ηλικιωμένη γυναίκα έχασε τη ζωή της στην Ιαλυσό της Ρόδου. Την ώρα της μεγάλης νεροποντής, η 75χρονη βρισκόταν μέσα στο πλημμυρισμένο σπίτι της στην Iαλυσό.

Οπως μεταδίδει η ιστοσελίδα rodiaki.gr, η άτυχη γυναίκα ήταν μόνη της εκείνη την ώρα στο σπίτι. Η σφοδρή κακοκαιρία, που μετέτρεψε τους δρόμους σε χειμάρρους, ήταν η αιτία που το σπίτι της άρχισε να γεμίζει με νερά. Η ίδια δεν μπορούσε να αντιδράσει καθώς ήταν κατάκοιτη εδώ και χρόνια.

Στο σημείο κλήθηκαν και έφθασαν διασώστες του ΕΚΑΒ που προσπάθησαν να επαναφέρουν στη ζωή την άτυχη ηλικιωμένη, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Πέθανε από ανακοπή

Η γυναίκα μεταφέρθηκε χωρίς τις αισθήσεις της στο νοσοκομείο της Pόδου, περί τις 18:00, όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο θάνατός της δεν επήλθε από πνιγμό αλλά από ανακοπή, την οποία υπέστη όταν πλημμύρισε η υπόγεια κατοικία της. Ωστόσο, αυτό αναμένεται να εξακριβωθεί τις επόμενες ώρες.

Στην Κω η τέταρτη νεκρή

Την ίδια ώρα, νεκρή στην παραλία «Ψαλίδι» του νησιού της Κω βρέθηκε 76χρονη κάτοικος του νησιού, η οποία νωρίς το πρωί είχε πάει για κολύμπι όπως κάθε μέρα, αφού επρόκειτο για χειμερινή κολυμβήτρια.

Πιθανόν ο θάνατος της να οφείλεται σε πνιγμό χωρίς να αποκλείονται και τα παθολογικά αίτια, πράγμα που θα ξεκαθαριστεί από τη διενέργεια νεκροτομής.

Την άτυχη 76χρονη βρήκαν οι συγγενείς της που ανησύχησαν όταν άργησε να επιστρέψει στο σπίτι.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.