Σάρωσε την χώρα η κακοκαιρία – Προβλήματα σε Πιερία, Χαλκιδική και Σέρρες

Πολλά προβλήματα δημιουργήσει ο «Γηρυόνης» στη χώρα. Εκτός από την Κινέτα πολλά προβλήματα δημιουργήθηκαν από την κακοκαιρία και στην Πιερία, Χαλκιδική, Σέρρες αλλά και πολλές άλλες περιοχές.

Πτώσεις δένδρων προκάλεσαν οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν τη νύχτα στο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία κλήθηκε σε επτά περιπτώσεις για κοπές και απομακρύνσεις κλαδιών και κορμών δένδρων από το οδόστρωμα, οι περισσότερες απ’ αυτές στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, αλλά και κάποιες σε Καλαμαριά και Κορδελιό.

Δεν αναφέρθηκε κάποιος τραυματισμός, αλλά σε δύο από τις περιπτώσεις κατά τις οποίες επενέβησαν οι πυροσβέστες καταγράφηκαν υλικές ζημιές σε σταθμευμένα αυτοκίνητα.

Οι δυνατές ριπές ανέμου -που συνεχίζουν μέχρι και τις πρωινές ώρες- μετακίνησαν κάδους απορριμμάτων, σκουπίδια κι άλλα αντικείμενα στους δρόμους και γι’ αυτό το λόγο η Τροχαία συνιστά την προσοχή στους οδηγούς οχημάτων.

Στο μεταξύ, κλειστά θα παραμείνουν σήμερα τα σχολεία στην Πιερία, όπου τις τελευταίες ώρες το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει τη χώρα, προκάλεσε πλημμυρικά φαινόμενα.

Κλειστά θα μείνουν σήμερα σχολεία, παιδικοί σταθμοί και ΚΔΑΠ στον δήμο Αριστοτέλη Χαλκιδικής, μετά τα προβλήματα κακοκαιρίας των προηγούμενων 24ωρων. Πάντως, στον νόμο Χαλκιδικής δεν αναφέρθηκαν μέχρι στιγμής προβλήματα από το νέο κύμα κακοκαιρίας.

Σοβαρά προβλήματα έχει προκαλέσει η κακοκαιρία Γηρυόνης από νωρίς τη νύχτα στην Θεσσαλία και την Δυτική Μακεδονία.

Ηδη στην Κατερίνη τα προβλήματα από την κακοκαιρία είναι αρκετά, με την θάλασσα να έχει φουσκώσει στη περιοχή της Παραλίας και να έχουν εισχωρήσει στον δρόμο μεγάλες ποσότητες νερού. Μάλιστα, με δεδομένο πως ο νομός, μαζί με Ημαθία και Λάρισα, αναμένεται να δεχτούν τον μεγαλύτερο όγκο βροχής από την κακοκαιρία, οι αρμόδιες υπηρεσίες έδωσαν εντολή για να εκκενωθούν οι κατοικίες που βρίσκονται στον δρόμο μπροστά από την θάλασσα. Έθεσαν μάλιστα σε κατάσταση ετοιμότητας και τους κατοίκους που μένουν στις αμέσως επόμενες γειτονιές για να είναι έτοιμοι να μετακινηθούν, εφ’ όσον κριθεί απαραίτητο.

Μάλιστα, μετά από απόφαση των Δήμων Κατερίνης και Δίου – Ολύμπου, όλα τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά σήμερα λόγω της κακοκαιρίας. Το κλείσιμο των σχολείων αφορά τους δύο δήμους, καθώς και τους δήμους Πέτρας, Παραλίας, Κορινού, Ελαφίνας, Πιερίων, Δίου, Λιτοχώρου, Ανατολικού Ολύμπου. Η κακοκαιρία ξεκίνησε από το απόγευμα, με τα φαινόμενα να είναι έντονα στο Ιόνιο, ενώ σήμερα αναμένεται να επηρεάσει σχεδόν όλη τη χώρα.

Προβλήματα στα Τρίκαλα, έκλεισε η σιδηροδρομική γραμμή Σερρών – Δράμας

Η κακοκαιρία έχει χτυπήσει και στην Θεσσαλία, αλλά και την βόρεια Μακεδονία. Στα Τρίκαλα η ορατότητα λόγω της σφοδρότητας της βροχόπτωσης, έχει δημιουργήσει προβλήματα στην εθνική Οδό Τρικάλων – Καλαμπάκας, ενώ στις Σέρρες, η σιδηροδρομική Γραμμή προς τη Δράμα, έκλεισε προσωρινά.

Μεγάλες ποσότητες νερού μετέφεραν υλικά πάνω στις γραμμές, οι οποίες μετατοπίστηκαν στην γέφυρα του Νεοχωρίου. Έτσι, η κυκλοφορία διακόπηκε ώστε συνεργείο να επιδιορθώσει τις ζημιές, με επιβάτες ενός τρένου που περνούσε από το σημείο, να μεταφέρονται με λεωφορεία του ΟΣΕ στον προορισμό τους.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.