Kακοκαιρία: Δραματική η κατάσταση στη Θάσο – Μηχανήματα του στρατού στο νησί

Εφιαλτική παραμένει η κατάσταση στη Θάσο, που βρέθηκε στο έλεος της κακοκαιρίας το προηγούμενο διήμερο.

Δρόμοι μετατράπηκαν σε ορμητικούς χειμάρρους παρασύροντας αυτοκίνητα, ρέματα και αρδευτικά κανάλια υπερχείλισαν, πολλά σημεία του οδικού δικτύου αποκλείστηκαν από κατολισθήσεις ενώ η Πυροσβεστική Υπηρεσία απεγκλώβισε κατοίκους από τα σπίτια τους που είχαν πλημμυρίσει.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν οι περιοχές Ποταμιάς, Θάσου, Πρίνου, Μαριών, Λιμεναρίων και Θεολόγου.

Το κεντρικό ρέμα της Ποταμιάς υπερχείλισε, με αποτέλεσμα το νερό να τρέχει ανεξέλεγκτο προς κάθε κατεύθυνση, ενώ ζημιές έχουν καταγραφεί και στην Παναγία.

Με απόφαση του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου, στη Θάσο μεταφέρονται μηχανημάτων του Δ’ Σώματος Στρατού.

“Βούλαξε” η Χαλκιδική

Η κακοκαιρία προκάλεσε σοβαρότατα προβλήματα και στη Χαλκιδική.

Πλημμύρισε η Ολυμπιάδα όπου σύμφωνα με τον δήμαρχο Αριστοτέλη, Στέλιο Βαλιάνο, χείμαροι έχουν “κατέβασαν ” πέτρες, πρανή, φερτά υλικά σε δρόμους, αυλές ενώ παρασύρθηκαν και αυτοκίνητα.

Σύμφωνα με τον διοικητή της Περιφερειακής Διοίκησης Κεντρικής Μακεδονίας της Πυροσβεστικής, Κώστα Παχίδη έγιναν επιχειρήσεις απεγκλωβισμού κατοίκων κάποιοι εκ των οποιίων, πριν από την άφιξη της Π.Υ. ανέβηκαν σε ορόφους, φοβούμενοι την ορμή των νερών.

Κυβερνητικό κλιμάκιο στης πληγείσες περιοχές

Την ίδια ώρα στην Ολυμπιάδα Χαλκιδικής έφτασε κυβερνητικό κλιμάκιο με επικεφαλής τον υπουργό Εθνικής ‘Αμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο και τον υφυπουργό Εσωτερικών,Θεόδωρο Λιβάνιο, προκειμένου να διαπιστώσουν ιδίοις όμμασι τις ζημιές από τα πλημμυρικά φαινόμενα του τελευταίου εικοσιτετραώρου στην Χαλκιδική και στην Θάσο.

Στην Ολυμπιάδα έφτασαν επίσης ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ο γ.γ. Υποδομών, Γεώργιος Καραγιάννης, ο γ.γ. Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων, Κώστας Μπαγινέτας και ο υπαρχηγός Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης.

Η αποστολή έφτασε με ελικόπτερο του Πυροσβεστικού Σώματος και μετά το πέρας της επιθεώρησης θα μεταβεί στη Θάσο, που επλήγη επίσης από τα έντονα καιρικά φαινόμενα των τελευταίων 24ωρων.

Το κλιμάκιο υποδέχθηκε ο δήμαρχος Αριστοτέλη Στέλιος Βαλλιάνος.

Αυτή την ώρα διεξάγεται σύσκεψη, παρουσία και του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα, προκειμένου να υπάρξει αναλυτική ενημέρωση για τις ζημιές.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.