ΑΛΒΑΝΙΑ: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΜΕ ΟΡΟΥΣ Ο αστυνομικός φρουρός του βουλευτή Γιόγιακα

Ο ίδιος συνόδευε τον τοπικό βουλευτή στους Βουλιαράτες για το μνημόσυνο του Κωνσταντίνου Κατσίφα. Σε ένα από τα συνεχή μπλόκα της Αλβανικής Αστυνομίας, στο χωριό Κρανιά, ο Έλληνας αστυνομικός συνελήφθη και οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Σαράντα κατηγορούμενος για παράνομη κατοχή όπλων και πυρομαχικών.

Ο αστυνομικός οδηγήθηκε τελικά την Κυριακή στις δικαστικές αρχές, παρότι κάτι τέτοιο αναμενόταν να γίνει την Δευτέρα και μετά την ακροαματική διαδικασία αφέθηκε ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο να παρουσιάζεται κάθε δεκαπενθήμερο στο Αστυνομικό Τμήμα των Αγίων Σαράντα.

Ο Έλληνας αστυνομικός είχε μαζί του το υπηρεσιακό του περίστροφο και έξι σφαίρες. Σύμφωνα με τον δικηγόρο του δεν γνώριζε ότι απαιτούνταν ειδική άδεια από τις αλβανικές αρχές.

Η ανακριτική έρευνα πάντως θα συνεχιστεί και αναμένεται να περαιωθεί μέσα σε έναν μήνα, σύμφωνα με το Αλβανικό δίκαιο.

Ο βουλευτής Θεσπρωτίας Βασίλης Γιόγιακας εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εξέλιξη της υπόθεσης. Σημείωσε ότι επρόκειτο για μία παρανόηση που οδήγησε στην συγκεκριμένη περιπέτεια και εξέφρασε την ελπίδα να κλείσει οριστικά με την ολοκλήρωση της ανάκρισης και την απόφαση της δικαιοσύνης.

Πηγή: Epiruspost

(Πηγή)

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.