Θεοδωρικάκος σε δήμαρχο ανατολικής Σάμου: Θα σε στηρίξουμε – Όριο οι 5.000 πρόσφυγες στο νέο hot spot

Τη διαβεβαίωση ότι στο κέντρο υποδοχής που θα δημιουργηθεί στην Ανατολική Σάμο θα φιλοξενηθούν μέχρι 5.000 πρόσφυγες και όχι παραπάνω, ίσως λιγότεροι, παρείχε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, στον δήμαρχο  Γιώργο Στάντζο, που εκδήλωσε νωρίτερα την πρόθεσή του να παραιτηθεί λόγω της ανησυχίας του για τη δημιουργία hot spot στην περιοχή.

Ο κ. Στάντζος διεμήνυσε ότι δεν πρόκειται για γίνει δεκτή η δημιουργία προαναχωρησιακού κέντρου με πάνω από 5.000 μετανάστες.

«Δήμαρχε, τα προβλήματα δεν λύνονται με παραιτήσεις. Είμαστε όλοι από την ίδια πλευρά του λόφου. Θα σε στηρίξουμε και θα στηρίξουμε και τη Σάμο με όλες τις δυνάμεις μας», είπε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Θεοδωρικάκος στον κ. Στάντζο.

Ακόμη, ο υπουργός Εσωτερικών διαβεβαίωσε τον δήμαρχο ότι η δομή για τους πρόσφυγες και μετανάστες θα φιλοξενεί μέχρι 5.000 ανθρώπους, αφήνοντας να εννοηθεί ότι μπορεί να είναι και λιγότεροι.

Μετά την τηλεφωνική επικοινωνία και τις διαβεβαιώσεις του κ. Θεοδωρικάκου, σύμφωνα με πληροφορίες ο δήμαρχος εξετάζει εκ νέου το ενδεχόμενο της παραίτησης, με πιο πιθανό σενάριο να μην την υποβάλει.

Νωρίτερα και κατά τη διάρκεια του έκτακτου δημοτικού συμβουλίου ο κ. Στάντζος τόνισε: «Θέτω την παραίτησή μου αν δεν παρθεί πίσω η απόφαση μετατροπής ενός νησιού σε ανοιχτή φυλακή. Σταθείτε δίπλα μου. Ο κόσμος με έβγαλε δήμαρχο και θα με ρίξει το σύστημα».

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.