ΣΠΙΡΤΖΗΣ: ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ εξετάσεις για δίπλωμα αυτοκινήτου με χρήση κάμερας

Ο κ. Σπίρτζης τόνισε ότι αλλάζει ο τρόπος εξέτασης για την άδεια οδήγησης. «Είναι τραγικό να ζούμε τις τελευταίες δεκαετίες σαν κοινωνία ένα νοσηρό φαινόμενο: Στην πρώτη επαφή που έρχονται τα παιδιά μας με το δημόσιο για να αποκτήσουν την άδεια οδήγησης, να τους ζητάμε χρήματα και όχι ικανότητες και δεξιότητες για να λάβουν την άδεια οδήγησης. Αυτό έχει και πολιτιστικό και κοινωνικό αντίκτυπο αν θέλετε, αλλά έχει και βαρύ φόρο στη συνέχεια, με τα τροχαία ατυχήματα».

Σε ερώτηση για το εάν στο αυτοκίνητο του εξεταστή θα υπάρχει κάμερα που από κάποιο κέντρο θα ελέγχεται τι κάνει ο εξεταζόμενος, ο υπουργός απάντησε: «Ναι, θα υπάρχει κέντρο στο Υπουργείο Μεταφορών και στους ελεγκτές του αντίστοιχου Σώματος, που θα μπορούν να βλέπουν από κάμερες και δειγματοληπτικά στη συνέχεια, όλες τις εξετάσεις μέσα στο αυτοκίνητο. Στο αυτοκίνητο δε θα υπάρχει πλέον ο δάσκαλος οδήγησης, θα είναι ο εξεταζόμενος και ο εξεταστής.»

Όπως εξήγησε ο κ. Σπίρτζης, ο δάσκαλος οδήγησης θα είναι στο… σπίτι του, δηλαδή δεν θα διαδραματίζει κανέναν ρόλο στις εξετάσεις, εφόσον έχει κάνει τα μαθήματά του. Ο δε εξεταστής θα είναι κάθε φορά διαφορετικός, θα γίνεται ηλεκτρονική κλήρωση την τελευταία στιγμή ώστε να είναι αδιάβλητο το σύστημα.

Δύο ειδών εξετάσεις

Ο υπουργός επισήμανε ότι θα είναι δυο ειδών οι εξετάσεις: θα είναι πορεία και θα είναι και σε πάρκα συγκεκριμένα ή σε δρόμους με ήπια κυκλοφορία και με κάμερες επίσης, για να μπορεί κάποιος να βλέπει στη συνέχεια αν είναι οι εξετάσεις ορθές, αν πέρασε κάποιος σωστά ή όχι. Και οι εξεταστές θα είναι ξεχωριστό Σώμα, θα γίνεται κλήρωση κάθε στιγμή. Θα γίνεται κάθε φορά σε κάθε εξεταζόμενο κλήρωση για το ποιος θα είναι ο εξεταστής τελευταία στιγμή, ώστε να μην υπάρχει χρονικό διάστημα, ή περιθώριο …

Οι δάσκαλοι οδήγησης θα αναλάβουν και τα έξοδα εγκατάστασης των καμερών στα οχήματά τους. 

(Πηγή)

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.