Τα γεγονότα διαψεύδουν την ΕΛ.ΑΣ.

Η Ελληνική Αστυνομία επιβεβαιώνει το σημερινό αποκαλυπτικό δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών» για το υπηρεσιακό αυτοκίνητο έξω από τα γραφεία της «Ταξικής Αντεπίθεσης». Η προσωπική μαρτυρία του ρεπόρτερ της «Εφ.Συν.», πολλών ανθρώπων που βρέθηκαν μπροστά στο επεισόδιο αλλά και το οπτικοακουστικό υλικό -τραβηγμένο μάλιστα από διαφορετικές γωνίες λήψης- αποτελεί αδιαμφισβήτητο ντοκουμέντο.

Με μια αμήχανη ανακοίνωση η Ελληνική Αστυνομία επιβεβαιώνει το σημερινό αποκαλυπτικό δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών» για το υπηρεσιακό αυτοκίνητο έξω από τα γραφεία της αναρχικής-κομμουνιστικής συλλογικότητας «Ταξική Αντεπίθεση» ενώ διαψεύδει αόριστα τα περί παρακολουθήσεων. Καμία αναφορά δε γίνεται από την ΕΛ.ΑΣ. στην κρυφή κάμερα στον καθρέφτη του αυτοκινήτου.

Τα γεγονότα, όπως αποκαλύπτονται σήμερα, αναιρούν του ισχυρισμούς του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας. Η προσωπική μαρτυρία του ρεπόρτερ της «Εφ.Συν.», πολλών ανθρώπων που βρέθηκαν μπροστά στο επεισόδιο αλλά και το οπτικοακουστικό υλικό -τραβηγμένο μάλιστα από διαφορετικές γωνίες λήψης- αποτελεί αδιαμφισβήτητο ντοκουμέντο πως η ΕΛ.ΑΣ. παρείχε πλήρη κάλυψη στην δράση τω ασφαλιτών.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. εκτός από αμήχανη αφήνει αναπάντητα και μια σειρά από ζητήματα:

Παραμένει αναπάντητο το ερώτημα για την ύπαρξη κάμερας στο υπηρεσιακό αυτοκίνητο της αστυνομίας. Το λευκό όχημα παράμεινε τουλάχιστον δύο ώρες έξω από τα γραφεία της «Ταξικής Αντίθεσης» ενώ η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. μιλά για «ολιγόλεπτη στάση». Η κάμερα παρακολούθησης ήταν στραμμένη στα γραφεία της Συλλογικότητας ενώ περίπου ένα μήνα πριν -σύμφωνα με εμπεριστατωμένες καταγγελίες- εντοπίστηκε GPS tracker στη μηχανή μέλους της «Ταξικής Αντεπίθεσης». Από τον ασύρματο των αστυνομικών ακούγεται καθαρά η σχετική επικοινωνία και οι οδηγίες που δίνονται για το περιστατικό στην οδό Αραχώβης, στα Εξάρχεια και ενώ το περιστατικό της φυγάδευσης του οχήματος της ασφάλειας καταγράφεται σε βίντεο.

Οι ατράνταχτες αποδείξεις που παρουσίασε η «Εφ.Συν.» δεν επιδέχονται καμία αμφισβήτηση παρά ταύτα η ΕΛ.ΑΣ., στην ανακοίνωσή της, σημειώνει πως οι «καταγγελίες περί παράνομων παρακολουθήσεων πολιτών είναι εντελώς ανυπόστατες».

Τέλος, ενημερώνει πως για το θέμα σχηματίζεται δικογραφία η οποία και θα αποσταλεί στον εισαγγελέα.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.