Ο Νο 1 απατεώνας και τα εξαπατηθέντα(;) θύματά του

ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΑΤΖΗΒΑΛΑΣΗΣ
Τελικά δεν χρειαζόταν να τους ψεκάσει κάνεις. Είχαν την “διευκόλυνση” από μόνοι τους… «Είμαι ο Εισαγγελέας Αρείου Πάγου κ. Κ……. Πρέπει να βρεθούν χορηγοί για την νοσηλεία μιας γυναίκας, με όγκο στο κεφάλι, σε νοσοκομείο των ΗΠΑ. Είναι ανάγκη να την βοηθήσουμε. Θα επικοινωνήσω ξανά μαζί σας» έλεγε στα θύματα του ο 51χρονος δραπέτης απατεώνας με τα «χίλια πρόσωπα», για να τον βοηθήσουν στον «φιλανθρωπικό σκοπό» του. Κι αυτοί βέβαια, προκειμένου να αποκτήσουν την εύνοια του, άνοιγαν τα πορτοφόλια των επιχειρήσεων και των σωματείων που διοικούσαν.
Έτσι ξεκίνησαν όλα μέχρι που ενημερώθηκε το Τμήμα Οργανωμένου Εγκλήματος της Ασφάλειας, με αποτέλεσμα την παρακολούθηση και τελικά την σύλληψη του «Πρύτανη» της απατεωνιάς και μάλιστα σε δημόσιο νοσοκομείο, όπου δήθεν είχε μπει για νοσηλεία.
Η δράση του 51χρονου απατεώνα ήταν πλούσια.
Σύμφωνα με πηγές της Ελληνικής Αστυνομίας:
«… από τον Μάρτιο του 2017 μέχρι και σήμερα διέπραξε πλήθος τηλεφωνικών απατών σε βάρος ιδιωτών (φυσικών και νομικών προσώπων), οργανισμών, σωματείων κλπ, αποσπώντας τους μεγάλα χρηματικά ποσά.»
Θα μου πείτε: τι μας νοιάζει εμάς; Ε, πως! Όταν διαβάζεις για “Οργανισμούς και Σωματεία”, τι δεν καταλαβαίνεις;
Ναι, ναι! Καλά το ψυλλιαστήκατε. Σύμφωνα με έγκυρες πηγές τον περασμένο Σεπτέμβριο κλήθηκαν να δώσουν κατάθεση στην Ασφάλεια ο πρώην πρόεδρος του ΟΑΣΘ, Χρ. Στεφανίδης και ο ταμίας των σωματείων των μετόχων (όλοι ξέρετε ποιός είναι) για μία δωρεά 25.000 € !!! στο ευαγές ίδρυμα του παραπάνω απατεώνα.
Αλήθεια, από ποιον λογαριασμό διακινήθηκαν και με τι ΑΦΜ; Αλλά αυτά είναι ερωτήματα, στα οποία θα κληθεί να απαντήσει η οικονομική αστυνομία και ίσως η εισαγγελία διαφθοράς και ξεπλύματος μαύρου χρήματος.
Τώρα, εσείς μεν ξέρετε πού πήγαιναν τα λεφτά των σωματείων, όλοι οι υπόλοιποι όμως καταλάβαμε ότι δεν ήταν απλώς αφελείς, αλλά επικίνδυνοι.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.