Μεγάλη συμμορία ναρκωτικών εξάρθρωσε η δίωξη

Μεγάλη επιτυχία της δίωξης ναρκωτικών. Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις του Πέτρου Τζεφέρη, ο οποίος καταγράφει μεγάλες επιτυχίες στη μάχη κατά των εγκληματικών οργανώσεων, η συμμορία ήταν υπό παρακολούθηση τους τελευταίους 12 μήνες και η επιχείρηση ήταν αστραπιαία με δεκάδες συλλήψεις. Διακινούσαν ηρωίνη έχοντας ρίξει μάλιστα τις τιμές με αποτέλεσμα να είχαν εκατοντάδες, μπορεί και χιλιάδες πελάτες τους τελευταίους μήνες. Η επιχείρηση ήταν απόλυτα επιτυχημένη και έγινε στα «άδυτα» της Δυτικής Αττικής

Δυο συμμορίες που διακινούσαν συστηματικά ναρκωτικά στην Αθήνα και είχαν ως βάση τους τσιγγάνικους καταυλισμούς στο Μενίδι, εξάρθρωσαν μετά από πολύμηνη έρευνα οι αξιωματικοί του τμήματος Ασφάλειας Αχαρνών. Συνέλαβαν συνολικά 22 άτομα και κατάσχεσαν περισσότερα από 42.000 ευρώ.

Η μία συμμορία, προκειμένου να εδραιωθεί στη διακίνηση των ναρκωτικών είχε ρίξει σε εξευτελιστικό επίπεδο τις τιμές, ενώ η δεύτερη έκανε ντιλίβερι εκτός από το Μενίδι και τα Άνω Λιόσια και στις περιοχές Νέα Φιλαδέλφεια, Μαρούσι, Ψυχικό, Φιλοθέη, Σπάτα, Κέντρο Αθήνας, Πειραιά, Γλυφάδα και Βάρη.

Έτσι, η πρώτη δεχόταν κάθε μέρα την επίσκεψη τουλάχιστον εκατό χρηστών, κερδίζοντας από 1.300 ως 1.500 ευρώ. Προκειμένου να πετύχουν την όσο μικρότερη τιμή προέβαιναν στην υψηλή νόθευση των ναρκωτικών, με συνέπεια να πουλάνε, για παράδειγμα, την δόση της κοκαΐνης (μισό γραμμάριο) επτά ως οκτώ ευρώ, όταν οι άλλες συμμορίες πουλάνε το γραμμάριο περίπου 100 ευρώ. Τόσο πουλούσε το γραμμάριο και η δεύτερη σπείρα, που πρόσφερε όμως και την παράδοση… κατ΄ οίκον.

Εκτός από ποσότητες ναρκωτικών, κατασχέθηκαν ακόμη έξι αυτοκίνητα, πιστόλι, φυσίγγια, καθώς και μηχανήματα – εργαλεία που αποτελούσαν πλήρες εργαστήριο περαιτέρω διαδικασίας τυποποίησης – νόθευσης κοκαΐνης.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.