«Επαναστατική Αυτοάμυνα»: Ήταν πακεταρισμένα τα καλάσνικοφ και τα εκρηκτικά – Στη γιάφκα βρέθηκαν φάρος και στικάκια – ΒΙΝΤΕΟ

Σημαντικά ευρήματα για την πορεία των ερευνών, εντοπίστηκαν από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία στο διαμέρισμα στον Χολαργό, που φέρεται να χρησιμοποιούσαν οι συλληφθέντες.

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε ο ΑΝΤ1, τα καλάσνικοφ και τα εκρηκτικά που βρέθηκαν στη γιάφκα ήταν πακεταρισμένα, γεγονός που ερμηνεύεται ότι ενδεχομένως οι δράστες σκόπευαν να τα μεταφέρουν σε άλλο σημείο.

Επίσης, στο διαμέρισμα εντοπίστηκε ένας φάρος που χρησιμοποιείται σε περιπολικά και τον οποίο πιθανολογείται πως ήθελαν να αξιοποιήσουν σε περίπτωση διαφυγής τους, αλεξίσφαιρο γιλέκο, ένας υπολογιστής, usb και κινητά τηλέφωνα. Ο υπολογιστής, τα στικάκια και τα κινητά θα ελεγχθούν εξονυχιστικά από τις αρχές, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν περιλαμβάνουν στοιχεία σημαντικά για τις περαιτέρω έρευνες, όπως είναι πληροφορίες για παρακολουθήσεις στο πλαίσιο προετοιμασίας επιθέσεων. Μέχρι στιγμής, πάντως, στο διαμέρισμα δεν έχει βρεθεί κάποια προκήρυξη.

Ο οπλισμός είχε μεταφερθεί από άλλη γιάφκα, στην Κυψέλη. Μάλιστα, προκειμένου να εξαφανίσουν τα αποτυπώματα και το DNA, είχαν φροντίσει να καθαρίσουν με χλωρίνη το διαμέρισμα, πριν το εγκαταλείψουν. Σημειώνεται πως σύμφωνα με τις σχετικές πληροφορίες, στο κουδούνι της γιάφκας στην Κυψέλη γραφόταν το πραγματικό επίθετο ενός εκ των συλληφθέντων.

Με χλωρίνη, εξάλλου, είχαν καθαρίσει και την κλεμμένη μηχανή με την οποία διέφυγαν έπειτα από τη ληστεία στο πρακτορείο του ΟΠΑΠ, στον Χολαργό, στις 21 Οκτωβρίου.

Κατά τη διάρκεια αυτής της ληστείας, μία αδέξια κίνηση ενός εκ των δύο δραστών, είχε ως αποτέλεσμα να εκπυρσοκροτήσει το καλάσνικοφ και να τραυματιστεί ο 46χρονος δράστης.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο τραυματίας είχε μεταφερθεί σε νοσοκομείο με τη δικαιολογία ότι είχε πέσει θύμα τροχαίου ατυχήματος. Όμως δεν τα κατάφεραν και έτσι ζήτησαν τη βοήθεια μιας γιατρού η οποία έχει προσαχθεί και εξετάζεται από την Αντιτρομοκρατική.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.