Εισαγγελέας: Βαρύτατες κατηγορίες κατά των τρομοκρατών – Έβριζαν κατά τη μεταγωγή

Για βαρύτατες κατηγορίες καλούνται να απολογηθούν την Τρίτη στον ανακριτή, οι δύο άνδρες που συνελήφθησαν στη μεγάλη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Επαναστατική Αυτοάμυνα».

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν το απόγευμα στον Εισαγγελέα, βρίζοντας όπως μπορείτε να δείτε στο παρακάτω βίντεο. Ο ένας μάλιστα προσπαθεί να κλωτσήσει τις κάμερες:

Ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη που στρέφεται κατά των δύο προσαχθέντων ενώπιον του, αλλά και κατά ακόμη δύο προσώπων που αναζητά η αστυνομία. Οι κατηγορίες που απαγγέλθηκαν κατά των τεσσάρων αφορούν τα κακουργήματα:

– των τρομοκρατικών πράξεων από κοινού και κατ’ εξακολούθηση

– της τρομοκρατικής οργάνωσης με την επιβαρυντική περίσταση της κατοχής εκρηκτικών υλών και

– της διακεκριμένης περίπτωσης κατοχής όπλων

Επίσης, τα πλημμεληματικού βαθμού αδικήματα: της κατασκευής και κατοχής εκρηκτικών υλών, της παράνομης οπλοφορίας, της παράνομης οπλοχρησίας, της παράνομης οπλοκατοχής και της προμήθειας και κατοχής ναρκωτικών.

Αμέσως μετά τον Εισαγγελέα οι κατηγορούμενοι μετήχθησαν στον Ανακριτή, από τον οποίο ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν την Τρίτη.

Σε βάρος των δύο συλληφθέντων είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για τη ληστεία σε κατάστημα ΟΠΑΠ Play στο Χολαργό στις 21 Οκτωβρίου 2019, το οποίο εκτελέστηκε κατά την προσαγωγή τους στα δικαστήρια.

Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν λίγο μετά τις έξι το απόγευμα στα δικαστήρια της Ευελπίδων κάτω από αυστηρότατα μέτρα ασφάλειας, όπου τους ανέμεναν αρκετοί φίλοι και γνωστοί τους οι οποίοι κατά την προσαγωγή φώναζαν συνθήματα συμπαράστασης. Οι ίδιοι οι κατηγορούμενοι επιτέθηκαν φραστικά κατά των δημοσιογράφων που βρίσκονταν έξω από το κτίριο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών όπως βλέπουμε και στο βίντεο πιο πάνω.

Οι συλλήψεις

Μία ληστεία σε πρακτορείο ΟΠΑΠ τον Οκτώβριο  και το λάθος που έκαναν οι τρομοκράτες εκεί, ήταν που οδήγησε τους αστυνομικούς στις σημερινές συλλήψεις. Οι τρομοκράτες ήταν από καιρό υπό παρακολούθηση.  Αναλυτικά έχει συλληφθεί ένας 41χρονος, ένας 45χρονος που στο σπίτι του στην οδό 17ης Νοέμβρη 57 στο Χολαργό, βρέθηκαν όλα τα όπλα που έχουν βρεθεί μέχρι στιγμής και μία 39χρονη που φέρεται να σχετίζεται με τον άλλο τρομοκράτη που ακόμα αναζητείται και είναι 46 ετών.

Οι αστυνομικοί είχαν σε στενό κλοιό τον 46χρονο που αναζητείται και τον 41χρονο, ο οποίος είχε συλληφθεί το 2010 για συμμετοχή στον «Επαναστατικό Αγώνα», αλλά αποφυλακίστηκε με όρους στις 12-2-2018, με το νόμο Παρασκευόπουλου, (Ν. 4489/2017, άρθρο 43).

Ο 46χρονος ο οποίος μέχρι στιγμής δεν έχει συλληφθεί, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ήταν μεταξύ των συντελεστών της κατάληψης «Γκάρε» στην οδό Καλλιδρομίου, η οποία εκκενώθηκε από την Αστυνομία, στις 26 Αυγούστου 2019.

Μάλιστα, οι ίδιες πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, αναφέρουν ότι η συγκεκριμένη επιχείρηση στο κτίριο δεν ήταν τυχαία, καθώς ο 46χρονος ήταν ήδη στο στόχαστρο της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, ενώ επίσης φέρεται και ως πρωταγωνιστής σε επεισόδια μεταξύ αντιεξουσιαστών και αστυνομικών δυνάμεων στα Εξάρχεια.

Η ένοπλη ληστεία στον ΟΠΑΠ που διέπραξαν οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση, τον περασμένο μήνα, απλώς επιβεβαίωσε και εργαστηριακά, ότι το όπλο που χρησιμοποιήθηκε εκεί ήταν το ίδιο με το όπλο της οργάνωσης.

Οι αστυνομικοί δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα στον εντοπισμό και την σύλληψη του 46χρονου, καθώς τα στοιχεία που έχουν αναφέρουν ότι κατά την ληστεία, το όπλο εκπυρσοκρότησε, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο πόδι και το πιθανότερο είναι ότι χρειάζεται ιατρική φροντίδα.

Την ληστεία φέρονται ότι διέπραξαν ο 41χρονος παλιός γνώριμος της Αντιτρομοκρατικής, μαζί με τον 46χρονο καταζητούμενο.

Ο δεύτερος από τους συλληφθέντες, 45 ετών, δεν είχε απασχολήσει στο παρελθόν, ωστόσο στο σπίτι που διέμενε, στην οδό 17ης Νοέμβρη 57 στο Χολαργό, βρέθηκαν όλα τα όπλα που έχουν βρεθεί μέχρι στιγμής.

Το σπίτι στον Χολαργό

hit2
hit3

Αρμόδιοι παράγοντες ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι από τα μέχρι στιγμής στοιχεία της έρευνας, προκύπτει ότι ο οπλισμός είχε μεταφερθεί στο σπίτι του 45χρονου τον τελευταίο καιρό, από γιάφκα της οργάνωσης στην Κυψέλη, την οποία άδειασαν και καθάρισαν, καθώς δεν έχει βρεθεί τίποτα μέχρι στιγμής.

Δείτε  φωτογραφίες από την επιχείρηση στη γιάφκα στην Κυψέλη

skopelou-7

skopelou-5

giafka4

giafka3

Η 39χρονη γυναίκα, όπως έγινε γνωστό είναι σύντροφος του 46χρονου καταζητούμενου και συνελήφθη για παράβαση του νόμου περί όπλων, καθώς στο σπίτι τους βρέθηκαν μαχαίρια και άλλα συναφή που εμπίπτουν στον συγκεκριμένο νόμο.

Τα 15 άτομα, που προήχθησαν, συνεχίζουν να εξετάζονται στην Αντιτρομοκρατική, προκειμένου να διαπιστωθεί αν γνώριζαν, και σε ποιο βαθμό, τη δράση της οργάνωσης ή παρείχαν κάλυψη με οποιονδήποτε τρόπο στους άμεσα εμπλεκόμενους, οπότε ενδέχεται κάποιες από τις προσαγωγές να μετατραπούν σε συλλήψεις.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.