DW: Η «διαμαρτυρία μπάρμπεκιου» με χοιρινό κοντά σε κέντρο φιλοξενίας προσφύγων προκαλεί θυμό

κέντρο φιλοξενίας μεταναστών στα Διαβατά Θεσσαλονίκης, αναφέρεται με δημοσίευμά της η DW.

Σε ανάρτηση στην αγγλική έκδοση του γερμανικού μέσου με τίτλο «Ελλάδα: Η “διαμαρτυρία μπάρμπεκιου” με χοιρινό κοντά σε κέντρο φιλοξενίας προσφύγων προκαλεί θυμό», η DW αναφέρεται στην πρόθεση μιας «ελληνικής εθνικιστικής ομάδας να στήσει μπάρμπεκιου με χοιρινά κοντά σε κέντρο προσφύγων που προκάλεσε αντιπαράθεση στην βουλή».

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, «την Τρίτη οι εκπρόσωποι του κοινοβουλίου στην Ελλάδα αντιπαρατέθηκαν για τον τρόπο που θα αντιδράσουν απέναντι στα σχέδια εθνικιστικού γκρουπ να διαμαρτυρηθεί κάνοντας μπάρμπεκιου με χοιρινά κοντά σε κέντρο φιλοξενίας προσφύγων».
Εικόνα από το δημοσίευμα της DW στην ηλεκτρονική αγγλική έκδοση του γερμανικού μέσου για το μπάρμπεκιου
Εικόνα από το δημοσίευμα της DW στην ηλεκτρονική αγγλική έκδοση του γερμανικού μέσου για το μπάρμπεκιου

Οι «Ενωμένοι Μακεδόνες» πίσω από την διαμαρτυρία-μπάρμπεκιου

Στη συνέχεια η αρθρογράφος της DW αναφέρεται στην ομάδα «Ενωμένοι Μακεδόνες», που μέσω της σελίδα τους στο Facebook κάλεσαν στην «διαμαρτυρία μπάρμπεκιου στη Θεσσαλονίκη. «Οι παρευρισκόμενοι σκοπεύουν να καταναλώσουν χοιρινό και αλκοόλ σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον αυξανόμενο αριθμό των μεταναστών στην Ελλάδα. Για τους μουσουλμάνους, η κατανάλωση χοιρινού και αλκοόλ απαγορεύεται από το Κοράνι» γράφει το δημοσίευμα.

Η DW αναφέρεται και στην τοποθέτηση του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστου Γιαννούλη, η οποία και πυροδότησε την συζήτηση στη Βουλή. «Ο αριστερός πολιτικός Χρήστος Γιαννούλης είπε πως είναι δύσκολο να πει κανείς αν η διαμαρτυρία παραβιάζει κάποιον νόμο, αλλά αποκάλεσε “κτηνωδία” και “πρόκληση κατά των διαφορετικών πιστεύω ανθρώπων”» προσθέτει το γερμανικό δημοσίευμα.

Παράλληλα, στην DW γίνεται αναφορά και στην απάντηση του Κωνσταντίνου Κυρανάκη πως «πολίτες εκτός ΕΕ δεν θα έπρεπε να υπαγορεύουν στους Έλληνες πως θα ζήσουν και πως οι περιορισμοί στο μπάρμπεκιου, θα σήμαιναν και περιορισμούς στα δικαιώματα των Ελλήνων πολιτών».

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.