Στέλιος Παππάς:«Τα λεωφορεία πάσχουν από… πρόωρη γήρανση» – Δεν έχουμε λεφτά για νέα

Θα επιδιορθωθούν οχήματα, και θα κυκλοφορήσουν άλλα 50-60 το επόμενο τρίμηνο, αποκάλυψε σε εφ’όλης της ύλης συνέντευξη στο ΡΑΔΙΟΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ του νέου προέδρου του ΟΑΣΘ Στέλιου Παππάς.
Εξαπέλυσε δριμύ κατηγορών στην προηγούμενη διοίκηση του οργανισμού και έδωσε απάντηση στις χθεσινές αιχμές του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γ. Μπουτάρη.
Αναλυτικότερα ο κ. Παππάς τόνισε ότι τα χρέη του Οργανισμού αγγίζουν τα 100 εκατομμύρια ευρώ ενώ δεν υπάρχει καμία σύμβαση για χρηματοδότηση από πλευράς υπουργείων. Μάλιστα, όπως σχολίασε, εκκρεμεί κονδύλι ύψους 47 εκατ. ευρώ από ΙΚΑ και Εφορία ενώ πρόσθεσε ότι «κινδυνεύουμε κι εμείς οι ίδιοι να κατηγορηθούμε και να πάμε φυλακή».
Κατήγγειλε επίσης ότι η προηγούμενη διοίκηση καταλόγιζε τα κέρδη στα έξοδα του οργανισμού.

Ο κ. Παππάς αποκάλυψε ακόμη ότι δεν μπορεί να αναμορφώσει τον στόλο του ΟΑΣΘ, αφενός γιατί δεν έχει τα χρήματα και αφετέρου γιατί πρόκειται για διοίκηση εκκαθάρισης και δε μπορεί να λάβει αντίστοιχες πρωτοβουλίες, ενώ ξεκαθάρισε ότι, σε συνεργασία και με τα τεχνικά κλιμάκια και άλλους φορείς, θα προσπαθήσεις στους επόμενους μήνες να βγούνε στους δρόμους επιπλέον 60 λεωφορεία μαζί με τα 400, όπως είπε, υφιστάμενα.

«Τα λεωφορεία δεν είναι παλιά αλλά πάσχουν από… πρόωρη γήρανση» επισήμανε ο κ. Παππάς διευκρινίζοντας ότι η προηγούμενη διοίκηση έκανε προληπτική συντήρηση των λεωφορείων κάθε 3 – 5 χρόνια ενώ χρειαζόταν μηνιαίως.
Τέλος, ο κ. Παππάς τόνισε ότι ο ΟΑΣΘ έχει πλεόνασμα στο προσωπικό και ελλείψεις σε τεχνίτες και επιστημονικό δυναμικό ενώ συνέχισε λέγοντας ότι η Διοίκηση δεν θα προβεί σε απολύσεις προσωπικού αλλά θα προσπαθήσει να τους απορροφήσει εκπαιδεύοντας ή μεταθέτοντας τους σε άλλες περιοχές.

«Ο δήμαρχος θα πρέπει να είναι πιο μετρημένος», σημείωσε ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ ερωτηθείς για τις χθεσινές αναφορές του Γ. Μπουτάρη στο δημοτικό συμβούλιο σχετικά με την κατάσταση του στόλου του ΟΑΣΘ. Συνέχισε λέγοντας: «Είχαμε πει ότι θα αναλάβει πρωτοβουλίες και δεν έκανε απολύτως τίποτα». Μάλιστα, σύμφωνα με τον κ. Παππά, ο δήμαρχος έχει στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΑΣΘ εκπρόσωπο του δήμου Θεσσαλονίκης που, όπως λέει ο ίδιος, ουδέποτε εξέφρασε επίσημα κάποιο παράπονο.

THESSNEWS.GR

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.