Ένα μικρό κοριτσάκι πίνει νερό από μια λακκούβα στο πεζοδρόμιο – (Και) αυτός είναι ο κόσμος μας το 2017

«Όποιος δεν φοβάται το πρόσωπο του τέρατος, πάει να πει ότι του μοιάζει», έγραφε ο Μάνος Χατζηδάκις.
Και είναι αλήθεια ότι έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε εικόνες από πνιγμένα παιδιά στο Αιγαίο, σκελετωμένα στην Υεμένη, κακοποιημένα σε πολλές χώρες της Ευρώπης – και στη χώρα μας.
Όμως η φωτογραφία ενός μικρού κοριτσιού που πίνει νερό από μια λακκούβα στο πεζοδρόμιο, σε πόλη της Αργεντινής, καταφέρνει ευτυχώς ακόμα να μας σοκάρει.
Την «δυνατή» φωτογραφία τράβηξε ο δημοσιογράφος και εθελοντής της Unicef, Migue Rios. Όπως αναφέρει το κοριτσάκι είναι τριών-τεσσάρων ετών και ανήκει στην κοινότητα ιθαγενών Mbya Guarani, που επιβιώνει ζητιανεύοντας στις βορειοανατολικές επαρχίες της χώρας.

Απάντηση

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.