Βόμβα στο Κορδελιό: Καρέ-καρέ οι τελευταίες προετοιμασίες

Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες στο Κορδελιό της Θεσσαλονίκης 24 ώρες πριν από τη μεγάλη επιχείρηση απομάκρυνσης της βόμβας του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου που βρέθηκε στον προαύλιο χώρο πρατηρίου καυσίμων στην περιοχή, από ομάδα στρατιωτικών του Τάγματος Εκκαθάρισης Ναρκοπεδίων Ξηράς.
Kλιμάκιο τοποθετεί σάκους με άμμο περιμετρικά του σκάμματος βάθους 5 μέτρων με τη βόμβα. Η οπή, όπως φαίνεται στις φωτογραφίες έχει νερό καθώς υπόγεια ύδατα βρήκαν διέξοδο και βγήκαν στην επιφάνεια. Αυτό βοηθά την όλη προσπάθεια καθώς αποτρέπει πιθανούς κραδασμούς.
Υπενθυμίζεται ότι η επιχείρηση θα ξεκινήσει γύρω στις 12:00 το μεσημέρι της Κυριακής, και αφού θα έχει εκκενωθεί η περιοχή σε ακτίνα 1,9 χιλιομέτρων. Περισσότεροι από 72.000 Θεσσαλονικείς έχουν κληθεί να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.
Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Γενικού Επιτελείου Στρατού (ΓΕΣ) Νίκος Φανιός η ομάδα θα επιχειρήσει αρχικά να απομακρύνει τον πυροκροτητή και στη συνέχεια ολόκληρη η βόμβα θα μεταφερθεί με όχημα του στρατού στο πεδίο βολής του Ασκού Προφήτη. Εκεί θα γίνει ελεγχόμενη έκρηξη.
Δεν υπάρχει κίνδυνος να γίνει έκρηξη εύκολα, είπε ακόμη ο κ. Φανιός και διευκρίνισε πως η βόμβα είναι αεροπορίας και η μεταφορά της θα γίνει με όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας και υπό την επίβλεψη της αστυνομίας. Το συγκεκριμένο Τάγμα έχει και στο παρελθόν συμμετάσχει σε πολλές επιχειρήσεις εξουδετέρωσης βλημάτων.
Στήνουν ανάχωμα γύρω από τη βόμβα στο Κορδελιό


Αποτέλεσμα εικόνας για προετοιμασια για την βομβα κορδελιο

https://www.youtube.com/watch?v=W3X87nMnhGgrn

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.