Εντυπωσιακή η παρθενική εμφάνιση των ελικοπτέρων Kiowa – Επανεμφάνιση των ΝΗ-90

Εντυπωσιακή ήταν η συμμετοχή του προσωπικού και των πτητικών μέσων της 1ης Αεροπορίας Στρατού (1η ΤΑΞΑΣ) στη σημερινή μεγάλη παρέλαση της Θεσσαλονίκης, συμμετοχή που συνοδεύτηκε, μάλιστα, από μία εντυπωσιακή εμφάνιση ενός νέου ελικοπτέρου και την, επίσης, εντυπωσιακή επανεμφάνιση ενός παλαιότερου χρονικά, αλλά ουσιαστικώς «νέου» τύπου, αφού τώρα και μετά από τόσες περιπέτειες αποκαθίσταται η ομαλή επαναλειτουργία του προγράμματος.

Πιο συγκεκριμένα, σήμερα στην παρέλαση συμμετείχαν:

  • Τα νέα ελικόπτερα επιθετικής αναγνωρίσεως OH-58D Kiowa Warrior, για πρώτη φορά, το προσωπικό των οποίων βρίσκεται τώρα στη φάση της εκπαιδεύσεώς του με Αμερικανούς εκπαιδευτές στο Στεφανοβίκι.
  • Τα υπερσύγχρονα μεταφορικά ελικόπτερα ΝΗ-90 του 2ου Τάγματος Ελικοπτέρων Αεροπορίας Στρατού (2ο ΤΕΑΣ), των οποίων το πρόγραμμα, μετά από πολλές ταλαιπωρίες, το τελευταίο διάστημα έχει αναγεννηθεί και σύντομα θα παραληφθούν και τα υπόλοιπα ελικόπτερα, ενώ και όσα ήταν εκτός ενεργείας λόγω ελλείψεως ανταλλακτικών, τώρα ένα-ένα επανέρχεται σε πτητική διαθεσιμότητα λόγω της ενάρξεως παραλαβής των ανταλλακτικών τους. Η σημερινή τους εμφάνιση ήταν ουσιαστικά η πρώτη… επανεμφάνισή τους στο προσκήνιο μετά τις προαναφερθείσες «περιπέτειές» τους.
  • Επιθετικά ελικόπτερα AH-64A+ Apache του 1ου Τάγματος Επιθετικών Ελικοπτέρων (1ου ΤΕΕΠ), που εδρεύουν στο Στεφανοβίκι.
  • Τα νεότερα AH-64DHA Longbow Apache του 2ου ΤΕΕΠ, που επίσης εδρεύει στο Στεφανοβίκι.
  • Μεταφορικά ελικόπτερα CH-47D/SD Chinook του 4ου ΤΕΑΣ, που εδρεύουν στην Πάχη Μεγάρων.
  • Τα παλαιότερα «ελικόπτερα εφόδου», τα γενικής χρήσεως UH-1H Huey του 3ου ΤΕΑΣ, που εδρεύει στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας.

Όλος ο σχηματισμός των ελικοπτέρων της 1ης ΤΑΞΑΣ, όπως και τα άλλα πτητικά μέσα των άλλων Κλάδων που συμμετείχαν στην παρέλαση, πραγματοποίησαν δύο διελεύσεις πάνω από την εξέδρα των επισήμων και των δεκάδων χιλιάδων Θεσσαλονικιών που είχαν κατακλύσει τους χώρους από όπου διήλθε η παρέλαση.

image-1

image-2

image-3

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.