Τον… χαβά του ο Ερντογάν στην Κομοτηνή: Είναι πολύ σημαντικό να είμαι μαζί με τους συμπατριώτες μου

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν παρουσιάστηκε προκλητικός και στην ομιλία του σε κεντρικό ξενοδοχείο της Κομοτηνής, όπου μίλησε για “συμπατριώτες” του.
«Είναι πολύ σημαντικό για μένα να είμαι μαζί σας, συμπατριώτες μου. Είστε η γέφυρα ανάμεσα στην Τουρκία και την Ελλάδα», είπε χαρακτηριστικά ο Τούρκος Πρόεδρος και πρόσθεσε: «Ελπίζω, η Ελλάδα να λύσει τα προβλήματα των συμπατριωτών μας. Η επίλυση των προβλημάτων θα ενισχύσει την αλληλεγγύη. Η ανάπτυξη των διμερών σχέσεων με την Ελλάδα θα διευκολύνει την επίλυση των προβλημάτων της μειονότητας».
«Νιώθω περήφανος που είμαι ο Πρόεδρος που επισκέπτεται τη Δυτική Θράκη για πρώτη φορά μετά από 65 χρόνια», επισήμανε ακόμη ο κ. Ερντογάν, ο οποίος εν συνεχεία υπογράμμισε ότι «Πήραμε πολύ σημαντικές αποφάσεις για να ικανοποιήσουμε τα αιτήματα των πολιτών ελληνικής καταγωγής στην Τουρκία και περιμένουμε να γίνει το ίδιο και από την Ελλάδα».
Ταυτόχρονα, για πολλοστή φορά ο Πρόεδρος της Τουρκίας έσπευσε να θέσει το θέμα της εκλογής των μουφτήδων.
«Ένα από τα πιο σημαντικά προβλήματα στην Ελλάδα είναι το θέμα των μουφτήδων», είπε και πρόσθεσε: «Η συνθήκη της Λωζάννης δεν προβλέπει να διορίζεται ο μουφτής όπως γίνεται τώρα αλλά πρέπει να εκλέγεται. Θέλουμε να εκμεταλλευθείτε όλα όσα προβλέπονται από την συνθήκη της Λωζάννης, την ΕΕ και τα παγκόσμια δικαιώματα».

Πηγή ρεπορτάζ: xronos.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.