Όλο το παρασκήνιο της επίσκεψης Ερντογάν σε φωτογραφίες


Οι λεπτομέρειες πάντα κάνουν τη διαφορά στις επίσημες επισκέψεις των αρχηγών κρατών. Η επίσκεψη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και της συζύγου του, δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση. Συγκεντρώσαμε όλα τα στιγμιότυπα της επίσκεψης του Τούρκου Προέδρου.
Η “παγωμένη” συνάντηση με τον Προκόπη Παυλόπουλο
Η συνάντηση των δύο ανδρών θα μπορούσε να περιγραφεί ως “παγωμένη”, καθώς αντάλλαξαν λίγες κουβέντες, η χειραψία τους ήταν τυπική, ενώ δεν υπήρχαν χαμόγελα.
Το “σκονάκι” κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον Προκόπη Παυλόπουλο
Η εκτός πρωτοκόλλου συζήτηση στο Προεδρικό Μέγαρο εξελίχθηκε σε on camera αντιμαχία μεταξύ του Προκόπη Παυλόπουλου και του Ταγίπ Ερντογάν. Το ιδιαίτερο στιγμιότυπο με το “σκονάκι” που έφτασε στα χέρια του Ταγίπ Ερντογάν συζητήθηκε έντονα. Την ώρα που ο Έλληνας Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρονταν στη Συνθήκη της Λωζάννης και στο Κυπριακό, ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών, που συνόδευε τον κ. Ερντογάν, έγραψε ένα σημείωμα και του το έδωσε. Το περιεχόμενο του σημειώματος δεν έχει αποκαλυφθεί, όπως είναι λογικό.
Το δείπνο στο Προεδρικό Μέγαρο
Γαρίδες με σελινόριζα και φιλέτο σφυρίδας περιελάμβανε το μενού στο Προεδρικό Μέγαρο στο δείπνο του Προκόπη Παυλόπουλου, προς τιμήν του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν και της συζύγου του Εμινέ. Είχε δοθεί εντολή στο προσωπικό να μην βάλει ποτήρι με κρασί στον Τούρκο Πρόεδρο. Ο Ερντογάν, ακολουθώντας τις μουσουλμανικές παραδόσεις, δεν πίνει αλκοόλ, παρά μόνο νερό ή κρύο τσάι.
Τι φόρεσαν οι κυρίες στο δείπνο
Η σύζυγος τους Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, Βλασία, επέλεξε λευκό φόρεμα. Η σύζυγος του Προέδρου της Τουρκίας Εμινέ Ερντογάν επέλεξε λευκό σύνολο με λευκή μαντίλα και μαύρο πανοφώρι. Η σύντροφος του Αλέξη Τσίπρα, Μπέτυ Μπαζιάνα, επέλεξε ένα κόκκινο φόρεμα που συνόδευσε με ασορτί κόκκινες γόβες και κόκκινη εσάρπα. Η σύζυγος του Κυριάκου Μητσοτάκη, Μαρέβα, έκανε μια σικ εμφάνιση με μαύρο κοστούμι και λευκή μπλούζα με δέσιμο στο λαιμό.
Η μουσική κατά τη διάρκεια του δείπνου
Το δείπνο διεξήχθη υπό το άκουσμα διεθνών επιτυχιών Ελλήνων συνθετών, όπως τα “Μαργαρίτα Μαργαρώ” και “Μεταξύ Σύρου και Τζιας” του Μίκη Θεοδωράκη και τα “Πάρε τη θλίψη μου μακριά” και “Ξημερώνει” του Μάνου Χατζηδάκι.
Το θωρακισμένο αυτοκίνητο του Ερντογάν
Το θωρακισμένο αυτοκίνητο του Ερντογάν δεν μπορούσε να περάσει απαρατήρητο. Σύμφωνα με τούρκικα μέσα, το αυτοκίνητο κόστισε 1 εκατομμύριο τούρκικες λίρες, δηλαδή περίπου 220 χιλιάδες ευρώ. Πρόκειται για το μοντέλο Maybach της Mercedes. Δίπλα στους προβολείς του αυτοκινήτου, υπάρχει η δυνατότητα εκτόξευσης δακρυγόνου αερίου. Οι τροχοί του οχήματος είναι ανθεκτικοί στη διάτρηση και στην έκρηξη. Αλλά ακόμη και σε περίπτωση που τρυπήσουν, οι χαλύβδινες ζάντες επιτρέπουν στο όχημα να κινείται.
Η εντυπωσιακή Ελληνίδα αστυνομικός στην προστασία του Ερντογάν
Η εντυπωσιακή αστυνομικός που υπηρετεί στη Γενική Διεύθυνση Προστασίας Επισήμων Προσώπων και Ευπαθών Στόχων τράβηξε τα βλέμματα. Η Αρχιφύλακας Σοφία Παπαγεωργίου ανέλαβε τον ρόλο του “φύλακα αγγέλου” του Τούρκου προέδρου κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψής του στη χώρα μας. Η όμορφη αστυνομικός κατάγεται από τη Λαμία και υπηρετεί εδώ και χρόνια στη φύλαξη επισήμων.Επίσκεψη στη Θράκη
Ο Τούρκος Πρόεδρος αναχώρησε σήμερα το πρωί για την προγραμματισμένη του επίσκεψη στη Θράκη. Στην περιοχή επικρατεί αναβρασμός. Πριν λίγες ημέρες τρεις άνδρες, ανάμεσά τους και ένας δημοτικός σύμβουλος, εντοπίστηκαν από την αστυνομία στην οδό Μοσκώφ της Κομοτηνής να κολλούν αφίσες που έδειχναν τον Τούρκο Πρόεδρο και ανέγραφαν τη λέξη “ανεπιθύμητος” σε κολώνες και τοίχους.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.