Τσίπρας από Κέρκυρα: Τι είπε για τα σπίτια των μεγάλων μπαταχτσήδων και για τη ΔΕΗ – ΒΙΝΤΕΟ

«Η πατρίδα μας μπήκε επιτέλους στην τελική ευθεία προς την απελευθέρωσή της από τον ζυγό ασφυξίας και επιτροπείας μετά από επτά χρόνια, δύσκολα, γκρίζα, επώδυνα» υποστήριξε ο Αλέξης Τσίπρας στο 7ο Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο Ιονίων Νήσων στην Κέρκυρα.
Ο πρωθυπουργός είπε ότι «μπορούμε να μιλάμε σήμερα για έναν ανοικτό ορίζοντα μιας άλλης εποχής».
«Πυρά» εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας εναντίον συγκεκριμένων εκδοτικών και επιχειρηματικών κύκλων τονίζοντας ότι «όσο καλύτερα πηγαίνουν τα πράγματα για τη χώρα και την οικονομία, τόσο χειρότερα παρουσιάζονται από μια ασύδοτη, ασύστολη, και κατά τη γνώμη μου ανιστόρητη και ασυγχώρητη εγχώρια προπαγάνδα».
Σχετικά με τους πλειστηριασμούς ο πρωθυπουργός διαβεβαίωσε ότι «καμία λαϊκή κατοικία δεν πρόκειται να εκπλειστηριαστεί, καμία υπερχρεωμένη οικογένεια δεν κινδυνεύει να χάσει το σπίτι της».
Κατήγγειλε την ύπαρξη μιας λαϊκίστικης και ψευδούς 100% προπαγάνδας τις τελευταίες μέρες πάνω στο θέμα των πλειστηριασμών και υπογράμμισε: «Τους έπιασε ο πόνος, ξαφνικά, για το σπίτι του φτωχού βιοπαλαιστή. Να υπενθυμίσω, λοιπόν, τόσο στους ευαίσθητους ολιγάρχες, όσο και στους πολιτικούς τους ακολούθους, ότι με βάση το ισχύον νομικό πλαίσιο, προστατεύεται πλήρως η πρώτη κατοικία των υπερχρεωμένων λαϊκών νοικοκυριών για οφειλές μέχρι 200.000 ευρώ και για αξίες ακινήτου μέχρι 280.000 ευρώ. Από αυτή τη ρύθμιση καλύπτεται κάτι παραπάνω από το 70% του συνόλου των ακινήτων πρώτης κατοικίας ενώ την ίδια στιγμή δίνεται και η δυνατότητα ρύθμισης των σχετικών οφειλών. Επίσης, για τους εμπόρους έχει ήδη νομοθετηθεί και υλοποιείται στην πράξη ο εξωδικαστικός συμβιβασμός για επιχειρήσεις με οφειλές άνω των 20.000 ευρώ».
Ο πρωθυπουργός είπε πως “αυτοί που κινδυνεύουν είναι οι μεγάλοι μπαταχτσήδες, που προτίμησαν τους φορολογικούς παραδείσους, από την «κόλαση» της αποπληρωμής τους».
Δεν έχουμε σκοπό να προστατέψουμε αυτούς που έβγαλαν λεφτά στην εποχή του χρηματιστηρίου, ούτε αυτούς που έβγαλαν τα λεφτά στο εξωτερικό και χρεοκόπησαν, ανέφερε.
Στη συμφωνία με τους δανειστές προβλέπεται ρητά η εξαίρεση δύο σημαντικών κλάδων από την εφαρμογή του κανόνα προσλήψεων-αποχωρήσεων 1 προς 4. Ένας είναι ο κλάδος των συμβασιούχων στην καθαριότητα και ο άλλος είναι των Πυροσβεστών Πενταετούς Θητείας. Πρόκειται για 2.000 εργαζόμενους, για τους οποίους θα λάβει τέλος το άδικο καθεστώς της εργασιακής ανασφάλειας, είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του.
«Η ΔΕΗ διατηρεί τον αδιαμφισβήτητο δημόσιο χαρακτήρα της»
«Η ΔΕΗ διατηρεί τον αδιαμφισβήτητο δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα της και παραμένει ο βασικός πυλώνας της αγοράς ενέργειας υπό το νέο θεσμικό περιβάλλον», τόνισε ο πρωθυπουργός.
«Σε αντίθεση με τους σχεδιασμούς της προηγούμενης κυβέρνησης για τη «μικρή ΔΕΗ», η παραγωγική βάση της μένει ανέπαφη, με μοναδική εξαίρεση ένα τμήμα των λιγνιτικών μονάδων, στο οποίο, έτσι κι αλλιώς, θα πρέπει σταδιακά να υπάρξει αποεπένδυση, στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδίου της Επιχείρησης για στροφή προς τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας”, πρόσθεσε ο Αλέξης Τσίπρας.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο πρωθυπουργός ότι η οικονομική δραστηριότητα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων λόγω του τουρισμού βρίσκεται σε ανάκαμψη καθώς το 2016 επισκέφθηκαν την Περιφέρεια 2,45 εκατομμύρια ξένοι επισκέπτες οι οποίοι πραγματοποίησαν 21,5 εκατομμύρια διανυκτερεύσεις.
Πρόσθεσε πως τους πρώτους μήνες του 2017 τα μεγέθη ήταν αυξημένα περίπου 15% σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο και η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων μαζί με την Κρήτη μοιράζονται την πρώτη θέση σε ό, τι αφορά τις εισπράξεις ανά επισκέπτη και τις εισπράξεις ανά διανυκτέρευση.
Την ενσωμάτωση του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο, με σκοπό την αναδιάταξη του ακαδημαϊκού χάρτη της Ανώτατης Εκπαίδευσης στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, ανακοίνωσε επίσης ο Αλέξης Τσίπρας.
Στην Κέρκυρα προτείνεται η ίδρυση Τμήματος Τουρισμού και το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, θα “αγκαλιάζει” με τις δομές του όλη την Περιφέρεια, και όχι μόνο το μεγαλύτερο νησί.
Για τους υδρογονάνθρακες
Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων παίζει σημαντικό ρόλο στο πεδίο ερευνών και αξιοποίησης υδρογονανθράκων, καθώς μεγάλοι παίκτες της διεθνούς αγοράς, έχουν εκδηλώσει τη βούληση τους να εμπλακούν ενεργά, είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.
Επισήμανε ότι οι εξελίξεις αυτές αναμένεται να δώσουν μια νέα αναπτυξιακή ώθηση στην περιοχή, με δεδομένο ότι στις Περιφέρειες της χώρας όπου γίνονται έρευνες για υδρογονάνθρακες προβλέπεται να αποδίδεται ειδικός περιφερειακός πόρος 5% από τα έσοδα που θα προκύψουν στη φάση της παραγωγής, ενώ ανοίγουν, επιπλέον, δυνατότητες ενίσχυσης των τοπικών θέσεων απασχόλησης, λόγω των άμεσων ή έμμεσων θέσεων εργασίας που θα προκύψουν από τη δραστηριότητα.
Δείτε το βίντεο από την ΕΡΤ2:
https://www.youtube.com/watch?v=EZfqjG_F_5srn

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.