Συνάντηση Δένδια – Λαβρόφ στις 6 Νοεμβρίου

Με τον Ρώσο ομόλογό του, Σεργκέι Λαβρόφ προανήγγειλε ότι θα συναντηθεί στις 6 Νοεμβρίου ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας. «Με τη Ρωσία έχουμε παραδοσιακές σχέσεις, θα τις τηρήσουμε και θα τις εμβαθύνουμε» τόνισε ο κ. Δένδιας σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο «Παραπολιτικά» και σημείωσε: «Υπήρξε μια επιδείνωση των σχέσεων της προηγούμενης κυβέρνησης με τη ρωσική πλευρά, πρέπει να ξαναβάλουμε και αυτό το τρένο σε ράγες».

«Τον τελευταίο καιρό για παράδειγμα στο Κυπριακό δεν έχουν φτάσει οι ρωσικές θέσεις στο επίπεδο που θα θέλαμε. Θα επιδιώξουμε να επαναφέρουμε τις σχέσεις μας με τη Ρωσία εκεί που πρέπει να είναι», κατέληξε ο κ. Δένδιας.

Σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρεσβευτής της Ρωσίας στην ΕΕ Βλαντιμίρ Τσιζόφ, αναφερόμενος στην επικείμενη συνάντηση Νίκου Δένδια-Σεργκέι Λαβρόφ είπε πως θα είναι για αφορμή για περαιτέρω ανάπτυξη των διμερών σχέσεων. Θα έχει μεγάλη σημασία η συνάντηση των δύο υπουργών Εξωτερικών, σημείωσε περαιτέρω και παρατήρησε ότι «έχει περάσει καιρός από την προηγούμενη επίσκεψη».

Πηγή: skai.gr

 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.