Περιπλανώμενοι πρόσφυγες στη Θεσσαλονίκη – Τους έδιωξαν οι κάτοικοι από τα Βρασνά

Για 24 και πλέον ώρες βρίσκονται μέσα στα πούλμαν και περιπλανιούνται μην έχοντας που να πάνε οι 380 αιτούντες άσυλο που ήρθαν χθες από τη Σάμο, οι οποίοι εκδιώχθηκαν χτες το βράδυ από τη Θεσσαλονίκη. Σημειώνεται ότι μέσα στα λεωφορεία βρίσκονται και μικρά παιδιά που έχουν υποστεί απίστευτη ταλαιπωρία.

Εδώ κι αρκετές ημέρες ακροδεξιά στοιχεία έκαναν έντονη προπαγάνδα κατά της εγκατάστασης προσφύγων στην περιοχή των Βρασνών καλώντας σε δυναμικές κινητοποιήσεις για να αποτραπεί.

Έτσι από νωρίς το απόγευμα της Τρίτης περίπου 150 άτομα από τα Βρασνά έστησαν μπλόκα και απέκλεισαν κομβικά σημεία του χωριού τους με σκοπό να εμποδίσουν την διέλευση των τουριστικών λεωφορείων που θα μετέφεραν τους πρόσφυγες στην περιοχή.

Σύμφωνα με το thestival.gr, αυτό είχε ως αποτέλεσμα την εγκατάσταση ισχυρής αστυνομικής δύναμης εντός και πέριξ των Βρασνών. Στις 12 τα μεσάνυχτα έφτασαν έξω από τα Βρασνά τα οκτώ τουριστικά λεωφορεία με περισσότερους από 200 πρόσφυγες, προερχόμενους από τη Σάμο.

Οι επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων, που είχαν εγκατασταθεί στην περιοχή, κατέστρωσαν σχέδιο για να παρακαμφθούν τα μπλόκα και να φτάσουν οι πρόσφυγες στα ξενοδοχεία που θα τους φιλοξενούσαν. Ωστόσο, κατά την προσέγγιση των ξενοδοχείων τα λεωφορεία έβρισκαν μπροστά τους ομάδες κατοίκων. Τελικώς, κατάφεραν να περάσουν στα Βρασνά μέσα από χωματόδρομους. Και πάλι όμως έπεσαν σε μπλόκο. 

Στις 3:30 τα ξημερώματα τα τουριστικά λεωφορεία έφτασαν μπροστά σε δύο από τα ξενοδοχεία που θα φιλοξενούσαν τους 150 πρόσφυγες. Όμως οι ιδιοκτήτες των ξενοδοχειακών μονάδων, υπό τις πιέσεις των κατοίκων της περιοχής, αρνήθηκαν να δεχτούν τους πρόσφυγες.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.