ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ….Γενικός Γραμματέας ΝΑΤΟ: Η Τουρκία είναι σε ειδική κατάσταση και μπορεί να παραβιάζει σύνορα

Οι μάσκες έπεσαν. Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ  Γενς Στόλτενμπεργκ σε συνέντευξη του στο αμερικανικό δίκτυο CNN , δικαιολογεί απόλυτα τις παραβιάσεις της Τουρκίας στον εναέριο ελληνικό χώρο και στο Αιγαίο. Στην επίμονη ερώτηση ότι ο Έλληνας Πρωθυπουργός κατήγγειλε την Τουρκία για παραβιάσεις στο Αιγαίο  ο ανεκδιήγητος ΝΑΤΟικός απάντησε ότι:» Η Τουρκία βρίσκεται σε ειδικό καθεστώς , μιας και περιβάλλεται από μάχες και συγκρούσεις. Είναι στην «πρώτη γραμμή» απέναντι σε Συρία και Ιράκ σε μια δύσκολη και ασταθή περιοχή . Γύρω της αναπτύσσονται ρωσικές δυνάμεις(!)  οπότε είναι σε ειδική κατάσταση και θα πρέπει να το καταλάβουμε , ακόμη και αν γίνονται παραβιάσεις» 

Βέβαια δεν είπε ο Στόλτενμπεργκ ότι η Τουρκία διατηρεί άριστες σχέσεις με την Μόσχα , ότι προμηθεύτηκε τους  s400 , οπότε το αφήγημα του ρωσικού κινδύνου αποτελεί κακόγουστο ισχυρισμό που απλά δείχνει ενοχή και φιλοτουρκισμό.

Απλά για το ΝΑΤΟ στρατηγικός σύμμαχος είναι η οθωμανική Τουρκία των 100 εκατομμυρίων , που τις παίζει τα παιχνίδια στην περιοχή και όχι η ανίσχυρη ( για αυτούς) Ελλάδα.

Έχει ιδιαίτερη σημασία για τα όσα συνέβησαν στη Συρία, ότι οι δηλώσεις αυτές έγιναν λίγα εικοσιτετράωρα πριν εισβάλουν οι Τούρκοι, με πρόσχημα την ειρήνη και την σταθερότητα. Είχαν ήδη λάβει πράσινο φως από την Νατοική Συμμαχία….

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.